29 Νοεμβρίου 2012

Συγκέντρωση Τροφίμων από την Τράπεζα Τροφίμων

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου η «Τράπεζα Τροφίμων – Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας» συγκεντρώνει τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ και επιδιώκει την κοινωνική ευαισθησία όλων μας.  Κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου 240 Τράπεζες Τροφίμων σε 21 χώρες της Ευρώπης συγκεντρώνουν τρόφιμα για τους απόρους, από τους πελάτες των Σούπερ Μάρκετ.


 Έτσι και φέτος για το σκοπό αυτό, οι εθελοντές της ελληνικής Τράπεζας Τροφίμων, στις 30 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, θα βρίσκονται στα καταστήματα «Mega AB» εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας και «Σκλαβενίτης» Αγίας Παρασκευής 111, Χαλάνδρι.

Όσοι θέλουν να προσφέρουν παρακαλούνται από το συγκεκριμένο Ίδρυμα να επισκεφτούν τα ανωτέρω καταστήματα κατά τις ώρες λειτουργίας τους, όπου οι εθελοντές θα ενημερώνουν σχετικά τον κόσμο. Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα μοιραστούν σε 200 Ιδρύματα-συσσίτια ατόμων με 20000 συσσιτούντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που βοηθάει η Τράπεζα Τροφίμων.

Συγκέντρωση Τροφίμων από την Τράπεζα ΤρoφίμωνΗ Τράπεζα Τροφίμων
Την ιδέα της Τράπεζας Τροφίμων είχε ο John Van Hengel, που ίδρυσε το 1967 την πρώτη Τράπεζα Τροφίμων στο Φοίνιξ της Αριζόνα (ΗΠΑ). Η ιδέα επεκτάθηκε στην Αμερική καθώς και την Ευρώπη. Η πρώτη ευρωπαϊκή Τράπεζα Τροφίμων ιδρύθηκε το 1984 στο Παρίσι. Σήμερα λειτουργούν 240 Τράπεζες τροφίμων σε 21 χώρες της Ευρώπης. ‘Ολες οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες Τροφίμων ανήκουν στην «Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων (FEBA)».

Η ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων – ‘Ιδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας» ιδρύθηκε το 1995, με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου. Είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα και έχει ως αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης. Το 1997 δημιουργήθηκε παράρτημα της Τράπεζας Τροφίμων στη Θεσσαλονίκη. Από την ίδρυσή του ως το 2001, η Τράπεζα Τροφίμων λειτούργησε σε ενοικιαζόμενο χώρο με γραφεία και αποθήκες στα Μελίσσια, με δαπάνη που χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τον ιδρυτή του. Από το 2001 η Τράπεζα Τροφίμων στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον κόμβο Αγίου Στεφάνου-Κρυονερίου, στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Η αγορά, ανακαίνιση και ο εξοπλισμός του κτιρίου καλύφθηκαν εξολοκλήρου με δωρεά του ιδρυτή του Γεράσιμου Βασιλόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.