30 Νοεμβρίου 2012

Κοινή πρόταση εργαζομένων και αιρετών στο Υπουργείο

Κοινό μέτωπο ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας των εργαζομένων φαίνεται πως έχουν συγκροτήσει εργαζόμενοι και αιρετοί στους δήμους, όπου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων αλλά και απόκλιση της πρόσβασης στα γραφεία προσωπικού των δήμων.


Προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) αλλά και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) ζητούν να μην εφαρμοστούν οι απολύσεις-διαθεσιμότητες εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και προτείνουν οι δήμοι να καταγράψουν εάν και σε ποιους Δήμους υπάρχουν ελλείψεις και σε ποιους πλεόνασμα προσωπικού ώστε με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία να προωθηθεί η μετακίνηση των εργαζομένων.

Αυτή η πρόταση κατατέθηκε επισήμως από αντιπροσωπεία δημάρχων της Αττικής σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή με τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μανούσο Βολουδάκη. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αιρετών και εργαζομένων στους δήμους έξω από το Υπουργείο.  
 xtypos.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.