29 Νοεμβρίου 2012

Το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί απογραφή μαθητών και κόστους μεταφοράς τους

Αναρτήθηκε: 29.11.2012


Το αργότερο μέχρι την  Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου ζητεί το υπουργείο Εσωτερικών να του αποσταλούν απογραφικά στοιχεία για το συνολικό αριθμό των μαθητών καθώς και το κόστος μεταφοράς τους.

Η εγκύκλιος έχει εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα και απευθύνεται προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τους δήμους και τις περιφέρειες ότι «τα εν λόγω στοιχεία είναι απαραίτητα προκειμένου να προβεί στις σχετικές διαδικασίες για τον υπολογισμό και στη συνέχεια την κατανομή των πιστώσεων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, που αφορούν στη μεταφορά μαθητών».


Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όσοι δήμοι δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα να αποστείλουν τα απαιτούμενα στοιχεία και  οι συνημμένοι πίνακες να συμπληρωθούν και να αποσταλούν πρωτίστως ηλεκτρονικά στη διεύθυνση  s.theodorakopoulouypes.gr.

Συγκεκριμένα η παροχή στοιχείων θα αφορά μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το μητρώο που θα καταρτιστεί θα πρέπει να περιέχει δεδομένα για το χρονικό διάστημα από 1-9-2012 έως 31-12-2012. Μαζί με τις σχετικές οδηγίες της εγκυκλίου το υπουργείο Εσωτερικών έχει αποστείλει προς τους δήμους και τις περιφέρειες, ειδικές ηλεκτρονικές φόρμες στις οποίες θα πρέπει να συμπληρωθούν συγκεκριμένα δεδομένα.

Μεταξύ άλλων στον πρώτο πίνακα που περιέχεται, οι δήμοι θα αναγράψουν τον αριθμό των μαθητών που δικαιούνται μεταφοράς με όλους τους διαθέσιμους τρόπους, (μαθητικά δελτία, ίδια μέσα των δήμων, δημόσιες συμβάσεις  υπηρεσιών, κ.α.). Στον ίδιο πίνακα θα πρέπει να καταγράψουν τις παρατάσεις συμβάσεων των οικείων περιφερειών και τους δικαιούχους επιδομάτων.

Στο δεύτερο πίνακα που έχει αποσταλεί οι περιφέρειες θα πρέπει να αναγράψουν τον αριθμό των μαθητών που μεταφέρονται βάσει των παρατάσεων συμβάσεων και  τυχόν νέων δρομολογίων.

Εκτιμώμενο Κόστος
Σε ειδική φόρμα δήμοι και περιφέρειες θα πρέπει να δώσουν στοιχεία  εκτιμώμενου κόστους μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας   εκπαίδευσης  από 1-9-2012 έως 31-12-2012.
Αναλυτικά η εγκύκλιος.
Πίνακας 1
Πίνακας 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.