29 Νοεμβρίου 2012

Πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης


Πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης με δωρεάν διάθεση κάδων  στους ενδιαφερόμενους  δημότες, ξεκινάει ο δήμος Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους  έως τις 21 Δεκεμβρίου 2012.


Ο δήμος μάλιστα, ενόψει την εφαρμογής του προγράμματος,  δημιούργησε ένα χρηστικό ηλεκτρονικό φυλλάδιο –οδηγό με φωτογραφίες,  που περιλαμβάνει όλα  τα βασικά βήματα της κομποστοποίησης,   οδηγίες για τα υλικά που μπορούν να κομποστοποιηθούν, ενώ  κάνει  ειδική αναφορά σε εκείνα που δεν είναι κατάλληλα.

Ιδιαίτερα χρήσιμο και για αρχάριους στην κομποστοποίηση, παρέχει  ενημέρωση  για τους τύπου  των κάδων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κομπόστ, αλλά και τα κατάλληλα σημεία για την τοποθέτησή τους.

Μέσα από τη δράση αυτή  όπως σημειώνεται σχετικά, ο δήμος θα μαζεύει και θα θάβει λιγότερα απορρίμματα με σημαντική μείωση του κόστους, ενώ οι πολίτες θα παράγουν κομπόστ καλής ποιότητας βελτιώνοντας την ποιότητα του κήπου και των φυτών τους προστατεύοντας το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.