30 Νοεμβρίου 2012

ΕΔΣΝΑ: Μετά το Γραμματικό προκηρύχτηκε και η Κερατέα

Με «ασαφείς» όρους, ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Κερατέα, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Αττική, μία μέρα μετά την αντίστοιχη προκήρυξη για το Γραμματικό.


Έτσι λοιπόν αν και ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός, ωστόσο όπως διευκρινιζόταν «ο ΕΔΣΝΑ ως αναθέτουσα αρχή επιφυλάσσεται του δικαιώματος της περαιτέρω εξειδίκευσης και του ακριβούς προσδιορισμού, τόσο σε ό,τι αφορά την χωροθέτηση όσο και σε ό,τι αφορά την ακριβή ποσότητα των προς επεξεργασία απορριμμάτων. Τα παραπάνω θα προσδιοριστούν κατά τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, αφού θα έχει προηγηθεί συνεργασία του Δήμου Λαυρεωτικής με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Μάλιστα προκειμένου να δικαιολογήσει τις ασάφειες που υπάρχουν ο ΕΔΣΝΑ αναφέρει πως «η επιλογή του Ανταγωνιστικού Διαλόγου ουσιαστικά δικαιώνει τις προσπάθειές της διοίκησης του Συνδέσμου, αφού δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει η α’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχει προσδιοριστεί εκ των προτέρων ο χώρος και η ποσότητα των απορριμμάτων»!

Η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ορίστηκε για τις 24Ιανουαρίου. Για το Γραμματικό η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ορίστηκε για τις 22 Ιανουαρίου, ενώ η ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων εκτιμάται κατά μέγιστο σε 127.500 τόνους.

Κατά τα λοιπά και για τις δύο προκηρύξεις ισχύουν οι ίδιοι : η συνολική χρονική διάρκεια της σύμβασης Σύμπραξης έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε είκοσι επτά έτη από την υπογραφή της. Η αναθέτουσα αρχή θα συμμετέχει στην χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής, με την καταβολή ποσού που θα ανέρχεται ποσοστιαία από 40% έως και 60% της κατασκευαστικής αξίας του Έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το οποίο θα προέρχεται από κοινοτική ή/και εθνική χρηματοδότηση. Κατά τη διάρκεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου θα εξετασθεί από την Αναθέτουσα Αρχή η δυνατότητα να περιληφθεί στο αντικείμενο του έργου και η κομποστοποίηση προδιαλεγμένου οργανικού υλικού. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι ο ΕΔΣΝΑ, ως αναθέτουσα αρχή δεν προκρίνει τη χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας επεξεργασίας.
otanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.