30 Ιουλίου 2014

“Αυθαιρεσία της απερχόμενης διοίκησης”

Για πρόχειρη ενέργεια κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Ηρακλείου Αττικής “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” σχετικά με την απόφαση της απερχόμενης διοίκησης να κάνει εγκαίνια Κέντρου Εκπαίδευσης.
Στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης που θα διοικήσει το Δήμο με Δήμαρχο τον κ. Νίκο Μπάμπαλο από την 1η Σεπτμερβίου τονίζονται τα εξής για το ζήτημα:

16 Ιουλίου 2014

Τι προβλέπει Υπουργική Απόφαση για τις υφιστάμενες και νέες παιδικές χαρές

Στην τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας  των παιδικών χαρών που λειτουργούν σε όλους τους δήμους της χώρας προχωρεί με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Α. Ντινόπουλος. Με την Υπουργική Απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δίδεται λύση για τις υφιστάμενες παιδικές χαρές, μέσω μεταβατικών διατάξεων, ενώ ξεκαθαρίζουν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθούν οι δήμοι για την ανέγερση νέων παιδικών χαρών στο μέλλον.

4 Ιουλίου 2014

Τα προβλήματα των δομών παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού στους ΟΤΑ μετά την οικονομική κρίση

Των Φώτη Ζυγούλη, Σοφίας Καραβαγγέλη

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα οδήγησε το κεντρικό κράτος στην υιοθέτηση πολιτικών λιτότητας. Οι πολιτικές αυτές επηρέασαν τα έσοδα, τις αρμοδιότητες και το προσωπικό των ΟΤΑ. Οι πολιτικές επανασυγκέντρωσης των αρμοδιοτήτων στη κεντρική κυβέρνηση έφεραν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της ήδη χωλαίνουσας κατάστασης στους Δήμου, ιδιαίτερα όταν μέσω αυτών ασκείται κοινωνική πολιτική.

ΕΣΠΑ: Πως μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι από τις Ολοκληρωμένες Χρηματοδοτικές Επενδύσεις

Του Ράλλη Γκέκα
 
Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στο νέο ΕΣΠΑ και τη σχέση του με τους δήμους, σήμερα θα παρουσιάσουμε το χρηματοδοτικό εργαλείο των Ολοκληρωμένων Χρηματοδοτικών Επενδύσεων (ΟΧΕ).
Οι ΟΧΕ αποτελούν ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που εντάσσεται στην γενικότερη «ομπρέλα» της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης,[1] μεγαλύτερο και κάπως διαφορετικό από αυτό της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤΟΚ)[2], που έχει ήδη παρουσιαστεί στο πλαίσιο του παρόντος αφιερώματος. Οι διαφορές τους εντοπίζονται τόσο στο αντικείμενο όσο και στο μέγεθος του προγράμματος. Τα προβλήματα όμως παραμένουν κοινά.

3 Ιουλίου 2014

Που θα διακοπεί το ρεύμα απόψε(3/7) (πίνακας)

Το νέο πρόγραμμα πιθανών εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στην ηπειρωτική χώρα (διασυνδεδεμένο σύστημα), κατά το χρονικό διάστημα από 19.00' έως 23.00', με εκτιμώμενη διάρκεια μέχρι 1 ώρα ανά περιοχή, δημοσίευσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Διαχειριστής του δικτύου τονίζει ότι, είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στην Κρήτη, κατά το χρονικό διάστημα από 20.00' έως 22.00', με εκτιμώμενη διάρκεια μέχρι 1 ώρα ανά περιοχή, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

1 Ιουλίου 2014

Χαράτσι για χιλιάδες κατόχους ECDL, αν θέλουν να είναι σε ισχύ

Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έληξαν τη Δευτέρα 30/6/2014 όλα τα πιστοποιητικά ECDL που έχουν εκδοθεί πριν την 30/6/2011, δηλαδή 1.000.000 περίπου πιστοποιητικά πληροφορικής που έχουν εκδοθεί από τους φορείς πιστοποίησης τα τελευταία 11 χρόνια περίπου, που εμφανίστηκαν τα σχετικά πιστοποιητικά στη χώρα μας. Οι κάτοχοι αυτών των πιστοποιητικών καλούνται να καταθέσουν από 50 € έως 70 € στην εταιρεία που εξέδωσε για να τα ανανεώσει.