30 Απριλίου 2014

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά ο καιρός της Πρωτομαγιάς

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και κυρίως τις απογευματινές ώρες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της φετινής Πρωτομαγιάς

Περιορισμένες τελικά οι εμφανίσεις των υποψηφίων

Στην απόσυρση του άρθρου που επέτρεπε σε υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές να έχουν απεριόριστο χρόνο παρουσίας στα ΜΜΕ προχώρησε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Προσοχή εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για επικίνδυνο ιό στο Facebook


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τής Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες τού διαδικτύου, σχετικά με «ιό» που διαδίδεται μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».

΄΄ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ΄΄: 'Εκλεισαν και τις παιδικές χαρες!

Δε σταματά να μας εκπλήσσει αρνητικά ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή. Αυτή τη φορά, με το να κλείσουν τις παιδικές χαρές του Δήμου Ηρακλείου! Πρωτοφανές και πρωτάκουστο. Τώρα που αρχίζει ο ανοιξιάτικος καιρός και οι Δημότες μαζί με τα παιδιά τους θα αρχίσουν να επισκέπτονται τις παιδικές χαρές, ο Δήμος έχει τη δική του απάντηση: Τις κλείνει, βάζοντας παντού κορδέλες, που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση, καθώς τις θεωρεί ακατάλληλες. 

29 Απριλίου 2014

Συνοπτικές πληροφορίες για τις τριπλές εκλογές 2014


ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Οι προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα διεξαχθούν στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης από 22 έως και 25 Μαΐου 2014. Στη χώρα μας, ως ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την εκλογή των είκοσι ενός (21) μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναλογούν στην Ελλάδα, ορίζεται η Κυριακή 25 Μαΐου 2014 από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

"Το πλιάτσικο συνεχίζεται"

Συνεχίζει να είναι ξέγραφο αμπέλι το δημοτικό γκαράζ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής καθώς νέα κλοπή αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου σημειώθηκε το Σάββατο 26 Απριλίου, όπως καταγγέλλει η δημοτική παράταξη "Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη" επικεφαλής της οποίας είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Νίκος Μπάμπαλος. Πρόκεται για τη δεύτερη κλοπή δημοτικού αυτοκινήτου που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες και έρχεται να προστεθεί στη σειρά κλοπών που έχουν λάβει χώρα στη Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου.

28 Απριλίου 2014

Απεριόριστες εμφανίσεις στα ΜΜΕ υποψηφίων στις αυτοδιοίκητες εκλογές

Με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών αίρονται οι περιορισμοί για τον αριθμό εμφανίσεων των υποψηφίων δημάρχων, περιφερειαρχών και συμβούλων  σε «πάσης φύσεως εκπομπές δημοσίων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών καθώς και σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες».

Το ψηφοδέλτιο του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου

Το ψηφοδέλτιο του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου - Ενωτικό Ψηφοδέλτιο, με υποψήφια Δήμαρχο την Ειρήνη Κατσινοπούλου δόθηκε στη δημοσιότητα. Σε δήλωσή της η υποψήφια δήμαρχος, Ειρήνη Κατσινοπούλου σημειώνει: "Ισάριθμη συμμετοχή ανδρών - γυναικών, νεολαία, κινήματα, άνθρωποι της επιστήμης, της παιδείας, της υγείας, της μαχόμενης ενημέρωσης, άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι και άνεργες, ΑμεΑ, συνταξιούχοι πάντα ενεργοί. Είμαι περήφανη που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής. Τέρμα πιά με τους "σωτήρες". Τώρα ψηφίζουμε για τις ζωές μας".

27 Απριλίου 2014

Eκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Συνέχιση της κακοκαιρίας σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, προβλέπει η ΕΜΥ σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

26 Απριλίου 2014

Εκλογές 2014: Ποιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν πέρα από το ωράριο

Επιπλέον υποχρεώσεις γεννούν για τους δημοτικούς και όχι μόνο υπαλλήλους οι εκλογές του Μαϊου, καθώς πέραν του ωραρίου θα λειτουργήσουν τα ΚΕΠ, υπηρεσίες των δήμων και ληξιαρχεία.
Το ποιες μέρες και ώρες προβλέπεται σε απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών που περιγράφει λεπτομερώς το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας.

25 Απριλίου 2014

Λήγει την Κυριακή η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την κατάρτιση των συνδυασμών των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών. Βάσει των εγκυκλίων του υπουργείου Εσωτερικών, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων των υποψηφιοτήτων, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής, 27 Απριλίου.

24 Απριλίου 2014

Ενεργοποιήθηκε η διαδικτυακή εφαρμογή παρακολούθησης εκλογικών δαπανών

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί από τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας να προβούν σε ανακοινώσεις στα τοπικά ΜΜΕ προκειμένου να γίνει γνωστό σε όλους τους υποψηφίους ότι έχει ενεργοποιηθεί η διαδικτυακή εφαρμογή παρακολούθησης εκλογικών δαπανών.

Τι πρέπει να ξέρουν οι «αόρατοι» εκλογείς

Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έτσι και στις ερχόμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοίκητες εκλογές εντοπίζονται πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί σε κανένα εκλογικό κατάλογο. Πρόκειται για τους «αόρατους» εκλογείς ή επισήμως για τους παρεληφθέντες εκλογείς.

23 Απριλίου 2014

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε Δ-ΒΔ με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή στη δυτική Ελλάδα. 

Έφυγε από τη ζωή ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου Αριστείδης Παρασκευόπουλος

Θρηνεί ο Δήμος Ηρακλείου, με τον θάνατο του νομικού συμβούλου του Δήμου, Αριστείδη Παρασκευόπουλου. 

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη 24 Απριλίου λόγω πένθους για τον χαμό του νομικού συμβούλου οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν έως τις 14:30. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Δήμου Ηρακλείου στις 15:00

Πλήρης εκλογικός οδηγός για τις αυτοδιοικητικές κάλπες

Πενταετής θα είναι η θητεία των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που θα προκύψουν από τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014. Η εγκατάσταση των δημάρχων, περιφερειαρχών και άλλων αιρετών θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Αυγούστου 2019.

22 Απριλίου 2014

Με ποιους εκλογικούς καταλόγους θα διεξαχθούν οι εκλογές

Με βάση την πρώτη εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων η οποία ολοκληρώθηκε στις 14 Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιηθούν οι ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη  ευρωβουλευτών.

Πώς ορίζονται τα εκλογικά τμήματα

Μέχρι 600 εκλογείς θα μπορούν να ψηφίσουν σε κάθε εκλογικό τμήμα, ενώ ο αριθμός αυτός στα μεγάλα αστικά κέντρα θα μπορεί να μειωθεί κατά περίπτωση στους 400 εκλογείς. Αυτό προβλέπει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών η οποία επισημαίνει ότι ο προσδιορισμός των εκλογικών τμημάτων ψηφοφορίας είναι αρμοδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη. 

Στις 4 Μαΐου ο 9ος Λαϊκός Ηράκλειος Δρόμος

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής  στα πλαίσια ανάπτυξης και προώθησης των αθλητικών ιδεωδών  διοργανώνει την Κυριακή 4 Μαΐου τον “ 9ο ΛΑΪΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΔΡΟΜΟ”.

Στο δρόμο έχουν δικαίωμα συμμετοχής άτομα κάθε ηλικίας από έξι ετών και άνω.

Σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας

Η επαγγελματική ιδιότητα καθώς και η ενασχόληση με συγκεκριμένο αντικείμενο οδηγούν αρκετούς πολίτες που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι σε θεσμικό κώλυμα εκλογιμότητας και κατ’ επέκταση σε ασυμβίβαστο. Το θεσμικό πλαίσιο διακρίνει δύο βασικές κατηγορίες περιπτώσεων που έχουν κώλυμα των εργαζομένων σε συγκεκριμένο αντικείμενο που ενδιαφέρονται να εκλεγούν στο αξίωμα των δημοτικών αρχών καθώς και εκείνων που διεκδικούν οποιοδήποτε αξίωμα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι όφειλαν να έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις τους από το  2012, ενώ σε άλλες οφείλουν να παραιτηθούν πριν καταθέσουν την υποψηφιότητα τους.

Παρασκευή και Δευτέρα 16, 19, 23 και 26 Μαΐου δε θα γίνουν μαθήματα σε σχολεία που θα είναι εκλογικά κέντρα

Την έγκαιρη παράδοση των αιθουσών διδακτηρίων για τη διαμόρφωση αυτών σε καταστήματα ψηφοφορίας ενόψει των προσεχών Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 καθώς και των επαναληπτικών της 25ης Μαΐου 2014 και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014 ζητεί ο υπουργός Εσωτερικών.

Ανοίγει τις πύλες της η 60η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Τις πύλες της ανοίγει αύριο Τετάρτη 23 Απριλίου, η  60η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», προσφέροντας στους επισκέπτες έναν παράδεισο χρωμάτων και αρωμάτων.

19 Απριλίου 2014

Οι υποψήφιοι στις εκλογές ΟΤΑ θα ξεπεράσουν τις 75.000!

Στο Ολυμπιακό Στάδιο προφανώς έχετε πάει. Φανταστείτε το, λοιπόν, κατάμεστο, αλλά αντί για φιλάθλους να έχει φανατικούς οπαδούς της Αυτοδιοίκησης. Μην το γελάτε. Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν σε ένα μήνα τις 10.074 δημοτικές και περιφερειακές έδρες της χώρας είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσουν –και ίσως κατά πολύ– τις 75.000!

Χρήσιμες πληροφορίες και κρίσιμες ημερομηνίες για τις δημοτικές εκλογές

Παραθέτουμε σημαντικές και επείγουσες ενημερώσεις σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

1. Η προθεσμία για την κατάθεση των δηλώσεων κατάρτισης των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών λήγει την επόμενη Κυριακή 27 Απριλίου. Επομένως, κάθε συνδυασμός το αργότερο μέχρι την ημέρα εκείνη πρέπει να έχει καταθέσει στο αντίστοιχο Πρωτοδικείο τη δήλωση κατάρτισης συνδυασμού, μαζί με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

18 Απριλίου 2014

Τα μέτρα της τροχαίας για τις ημέρες του Πάσχα

Ενισχυμένη θα είναι τις επόμενες ημέρες η παρουσία της Τροχαίας στους δρόμους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη χώρα το τελευταίο τριήμερο απομακρύνεται σιγά-σιγά από την περιοχή μας με αποτέλεσμα τη βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Ωστόσο, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και το Μ. Σάββατο κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Αιγαίο.

Ανακοίνωσε 4 υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες ο Γ. Σγουρός

Στο Βόρειο Τομέα Αθηνών προκρίθηκε η επιλογή του Χάρη Δαμάσκου – ο Παύλος Καμάρας θα είναι στην Ανατολική Αττική
Τα ονόματα τεσσάρων υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών με το συνδυασμό του, «Αττική - Γιάννης Σγουρός - Μόνο με έργο» ανακοίνωσε ο Γιάννης Σγουρός.
Οι τέσσερις υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες είναι:

H εγκύκλιος για τις δημοτικές εκλογές- ποιες είναι οι νέες ρυθμίσεις που ισχύουν

Δόθηκε μόλις την Μ. Πέμπτη, 17 Μαΐου,  στη δημοσιότητα η εγκύκλιος υπ΄αριθμό 14 του υπουργείου Εσωτερικών για τη διενέργεια των εκλογής της 18ης Μαΐου για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών της χώρας.

Περί ''ανεξαρτησίας'' ...συνέχεια



  Ο κ. Βλασσόπουλος είναι εν ενεργεία μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (δηλαδή του ιεραρχικά κορυφαίου κομματικού οργάνου). Στην θέση αυτή βρίσκεται όχι κατόπιν εκλογής αλλά ex officio, υπό την ιδιότητα του ¨εν ενεργεία δημάρχου της Ν.Δ.¨. Όλα αυτά μάλλον την ιδιότητα του στενά ¨κομματικού¨ του προσδίδουν και ουδόλως του ¨ανεξάρτητου¨…

Το πρόγραμμα και τα 50 πρώτα ονόματα υποψηφίων του Γιώργου Μαστοράκου

Το πρόγραμμα - πρότασή της για την πόλη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, καθώς και τα 50 πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της, παρουσίασε η Δημοτική Ανεξάρτητη Συνεργασία Ηρακλείου (Δ.Α.Σ.Η.), με υποψήφιο, τον πρώην Δήμαρχο τής πόλης, Γιώργο Μαστοράκο. 
 

Οι εγκύκλιοι για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε, την Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου, εγκυκλίους, που αφορούν στη διαδικασία των επικείμενων Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

17 Απριλίου 2014

Πάσχα στις υπέροχες βυζαντινές εκκλησίες του κέντρου της Αθήνας

Ενας μοναδικός πασχαλινός περίπατος στην αρχαία Αγορά, το Μοναστηράκι, την Πλάκα και τα Αναφιώτικα. Επισκεφθείτε τις ιστορικές εκκλησίες της πρωτεύουσας, που επαναλειτουργούν εδώ και λίγα χρόνια. Ως «θησαυροί ένθεης τέχνης, κληρονομιά αιώνων» χαρακτηρίζονται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (ΙΑΑ) οι ιστορικές εκκλησίες της πρωτεύουσας, που επαναλειτουργούν εδώ και λίγα χρόνια.

“Θέλουμε ο κόσμος να μας δώσει τη δυνατότητα να δουλέψουμε”

Συνέντευξη στο δημοτικό ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος, κ. Νίκος Μπάμπαλος. 
 
Ο κ. Μπάμπαλος μίλησε για την οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου της παράταξής του “Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη” σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μια ένωση δυνάμεων και απόψεων με κοινή συνισταμένη την όρεξη και την ικανότητα για προσφορά στην πόλη και τους πολίτες της:

Συνέντευξη Παντελή Βλασσόπουλου στον "94"

Τον απολογισμό της θητείας του, τα σχέδια για την επόμενη τετραετία αλλά και απαντήσεις στην κριτική της αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να δώσει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής και εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Παντελής Βλασσόπουλος, φιλοξενούμενος στον Επικοινωνία FM και τις Δημοτικές Διαπλοκές.

Ο διοικητικός χάρτης δήμων και περιφερειών με βάση το de facto πληθυσμό

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών ο διοικητικός χάρτης  όλων των δήμων και των περιφερειών της χώρας.

Πώς ψηφίζουν οι ετεροδημότες σε εκλογές ΟΤΑ και ευρωεκλογές

Μόνο στις βουλευτικές εκλογές, στις ευρωεκλογές και στα δημοψηφίσματα μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους οι ετεροδημότες, σύμφωνα με το άρθρο 95 της Εκλογικής Νομοθεσίας.
Όπως προκύπτει από το ίδιο άρθρο, οι ετεροδημότες δεν μπορούν να ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον τόπο διαμονής τους.

Τι προβλέπει ρύθμιση για το προσωπικό καθαριότητας των δήμων (ΦΕΚ)

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, προβλέπει ο νόμος 4258/2014 στο άρθρο 31 του ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου.
Συγκεκριμένα με την τροπολογία καθορίζονται τα εξής:

16 Απριλίου 2014

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη χώρα θα προκαλέσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Πέμπτη) βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη Δ. Ελλάδα, την Α. Μακεδονία, τη Θράκη, το Α. Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. 

Η απόφαση για το επίδομα των 500 εως 1.000 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται και πότε θα καταβληθεί

Υπεγράφη, σήμερα, από τους συναρμόδιους Υπουργούς η ΚΥΑ για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.Συγκεκριμένα, προβλέπονται τα ακόλουθα:

1.  Δικαιούχοι, Εισοδηματικά και Περιουσιακά Κριτήρια, Ειδική μέριμνα για ευπαθείς ομάδες
Περίπου 600 χιλιάδες οικογένειες ή 1.000.000 πολίτες θα λάβουν 450 εκατ. €, περίπου, με βάση τα ακόλουθα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια με βάση την τελευταία απογραφή

Ορίστηκε με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας με βάση το άρθρο 25 του Ν.3852/2010 με βάση τον πληθυσμό της, όπως προκύπτει από την τελευταία απογραφή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ - ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
1. Αγγέλικας Νίκος - Δάσκαλος
2. Βελλίδου Φανή – Μαθηματικός
3. Βερνάδος Πέτρος – ομότιμος καθηγητής ΤΕΙ
4. Γλαρέντζου – Αποστολίδη Ελένη - Εκπαιδευτικός
5. Δαρεμάς Γιώργος – Πανεπιστημιακός- εκδότης
6. Θωμίδης Δημήτρης – Ελεύθερος επαγγελματίας
7. Καλκανδής Πέτρος - Πολιτικός επιστήμονας
8. Καμπούρη Δέσποινα - Γιατρός
9. Κατζηλιέρης Παναγιώτης - Κηποτέχνης
10. Κοσκολέτος Σωτήρης- Οκονομολόγος

«Ταφόπλακα» στον «Επικοινωνία 94FM» βάζει η Δημοτική Αρχή Βλασσόπουλου;

Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες στη δημοτική αρχή του Παντελή Βλασσόπουλου για την διαχείριση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94FM», που οδήγησε στην διόγκωση των οφειλών προς τους εργαζομένους επί θητείας της από 5 μήνες σε 12 (!), απέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.

15 Απριλίου 2014

Μετά τις εκλογές οι πανελλαδικές. Όλο το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο παιδείας, πότε θα ολοκληρωθεί το σχολικό έτος και θα ξεκινήσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως ανακοινώθηκε  από το υπουργείο στις ς 21 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους  2013-2014 .

14 Απριλίου 2014

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ..μέχρι και την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται αργά νοτιοανατολικά. Το σύστημα αυτό στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Μ. Τρίτη) θα στρέψει τους ανέμους στη χώρα σε Δ-ΝΔ εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και θα προκαλέσει τοπικές βροχές κυρίως από τις βραδινές ώρες στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. 

11 Απριλίου 2014

Με ΚΥΑ ρυθμίζονται θέματα τάξης και ασφάλειας στις επικείμενες εκλογές

Ο τρόπος έκδοσης άδειας λειτουργίας εκλογικών κέντρων, οι προϋποθέσεις ίδρυσης των κέντρων, καθώς και η σειρά οργάνωσης συγκεντρώσεων των συνδυασμών προβλέπονται μεταξύ άλλων σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

10 Απριλίου 2014

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ-Νέος κύκλος βροχών και ψύχρα κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη χώρα κινείται προς τη Μαύρη Θάλασσα. Ένα άλλο χαμηλό στα ΒΔ Βαλκάνια κινείται ΝΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα προκαλέσει νέο κύκλο βροχών και τοπικών καταιγίδων στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα καθώς και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. 

Τι ισχύει για υποψήφιους που είναι δημοτικοί υπάλληλοι ή εργάζονται σε νομικά πρόσωπα

Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο για όσους είναι υποψήφιοι και εργάζονται στην αυτοδιοίκηση ή σε νομικά πρόσωπα. Αυτό προβλέπει διάταξη  που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ψηφίστηκε κατά άρθρο χθες στη Βουλή.

Αυξάνεται στο 100% το όριο των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

Με τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, δίδεται η δυνατότητα στους συνδυασμούς να αυξήσουν έως και 100% τον αριθμό των υποψηφίων δημοτικών τους συμβούλων. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά άρθρο χθες από τη Βουλή.

8 Απριλίου 2014

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ - Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Αδριατική κινείται προς την περιοχή μας, η οποία, προς το παρόν, καλύπτεται από υψηλές πιέσεις. Έτσι, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) ο καιρός στη χώρα ως το απόγευμα θα είναι γενικά καλός με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 23 βαθμούς και τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Απόφαση για τις εκλογικές δαπάνες υποψηφίων των Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη και Αν. Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα καθορίστηκαν οι κατηγορίες παροχών και διευκολύνσεων (μίσθωση εκλογικών κέντρων, έκδοση εντύπων, μηνύματα προβολής κ.ά.), οι οποίες συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των Συνδυασμών και των υποψηφίων στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Η απόφαση αναλυτικά.