29 Σεπτεμβρίου 2013

Κατηγορητήριο "φωτιά" για Χρυσή Αυγή

Ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης που σκοπό είχε τη διάπραξη σειράς κακουργημάτων θα εμφανίζουν σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τη δίωξη που ασκήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου από την εισαγγελία Πρωτοδικών , τα κατηγορητήρια που θα συντάξει ο ανακριτής διαφθοράς, Σπ. Γεωργουλέας, τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που εμπλέκονται στην υπόθεση.

26 Σεπτεμβρίου 2013

Δήλωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Ηλία Μοσχονά

Με αφορμή τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την αναγκαστική μεταφορά του αμαξοστασίου από την οδό Αμαλιάδος 20 (στα λύματα), οφείλω να ενημερώσω τους δημότες για το τι βρήκα και το τι έκανα όταν ήμουν αντιδήμαρχος στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αντιστοιχούν (εάν υπάρχουν).

''ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ'' Εγκαίνια Γραφείου Παράταξης στις 13 Οκτωβρίου 2013



Ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Κος Νίκος Μπάμπαλος  και οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι  της παράταξης ‘’ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ’’ σας προσκαλούν στα εγκαίνια του γραφείου τους, στις 13 Οκτωβρίου 2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 18:00.

25 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ Ο.Τ. 216: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Με την με αρ.349/28-12-2012 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η οικονομοτεχνική μελέτη για το έργο «Αστική ανάπλαση στο Ο.Τ 216» , η υποβολή ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου στο πρόγραμμα Jessica, καθώς και ολοκληρωμένη πρόταση χρηματοδότησης για το προαναφερόμενο έργο.

Υπόμνημα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας σε Υπουργεία και Δημάρχους

Πως θα μειωθούν τα αδέσποτα ζώα

Τις θέσεις της σχετικά με το ζήτημα της αύξησης του αριθμού των αδέσποτων ζώων γνωστοποιεί η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με υπόμνημα της προς πέντε υπουργεία και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Το υπόμνημα έχει ως εξής:

Έτοιμος για “μάχη” ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής

Πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου συνέλευση της οργάνωσης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής  και συζητήθηκε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 οι οποίες αποτελούν κορυφαία πολιτική μάχη για το κόμμα.

24 Σεπτεμβρίου 2013

Με άδειες τσέπες και αγωνία για το μέλλον

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής έκαναν το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας ( που λειτουργεί τον Επικοινωνία FM) καθώς ανοιχτό παραμένει το θέμα της τύχης των δημοτικών  ραδιοφωνικών σταθμών και της ένταξης των υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Προκήρυξη ΟΑΕΔ για τα 5μηνα σε δήμους

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε με προκήρυξη του την έναρξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 10000 προσλήψεις με 5μηνα ανέργων σε δημόσιους φορείς.

22 Σεπτεμβρίου 2013

Νομικές οδηγίες στους δημοτικούς αστυνομικούς για να ακυρώσουν τη διαθεσιμότητα

Γνωμοδότηση για λογαριασμό της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες σε σχέση με τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών υπέβαλε η δικηγορική εταιρεία Απ. Παπακωνσταντίνου και Συνεργάτες.

 Η γνωμοδότηση αυτή κοινοποιήθηκε στους αμέσως ενδιαφερόμενους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα τη Δευτέρα 23/9 για να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους στο δικαστικό πεδίο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε νέα 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη

Νέα 48ωρη απεργία για την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας, «που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και πλήττουν τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση».

20 Σεπτεμβρίου 2013

Και από την Κυριακή... Φθινόπωρο

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου, στις 23:44 ώρα Ελλάδος, το βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας, υποδέχεται επισήμως το φθινόπωρο, καθώς την ώρα εκείνη θα λάβει χώρα η φετινή φθινοπωρινή ισημερία. Αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα εγκαινιασθεί η άνοιξη με την εαρινή ισημερία.

Δέκα τρεις γλώσσες σε μία γιορτή στην Αθήνα

Σε κέντρο πολυγλωσσίας θα μεταμορφωθεί η πλατεία Κλαυθμώνος το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, αφού μορφωτικά ιδρύματα και πρεσβείες 13 χωρών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε. (EUNIC) προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γιορτάσουν την ευρωπαϊκή μέρα γλωσσών.

Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων προωθεί το υπ. Εσωτερικών

Πρόσκληση για τα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα που χρηματοδοτούν πεντάμηνη απασχόληση για 30.000 ανέργους σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες υπέγραψε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Επικοινωνία 94.0 fm: Μόνο άνωθεν η λύση

Το λειτουργικό μέλλον της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής απασχόλησε για ακόμη μια φορά τα τελευταία τρία χρόνια τις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου

Το 4o Athens Bike Festival στην Τεχνόπολις

Το 4ο Athens Bike Festival (www.bikefestival.gr), ενταγμένο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, στην Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων, από σήμερα Παρασκευή  20 έως την Κυριακή  22 Σεπτεμβρίου 2013.

Αλλάζει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μετεξελίσσεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με σειρά διατάξεων που αναμένεται να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή, οι οποίες θα προβλέπουν την παροχή διευρυμένων υπηρεσιών μέσω τριών επιμέρους προγραμμάτων : «Κατ” οίκον φροντίδα συνταξιούχων», «Κατ” οίκον κοινωνική φροντίδα», «Κατ” οίκον νοσηλεία».

Πρώην στέλεχος της Χ.Α.: "Τον Φύσσα τον σκότωσαν για την αντιφασιστική του δράση - Το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός"

Πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μίλησε στην εφημερίδα "Έθνος" και αποκαλύπτει πώς οργανώνουν τις επιθέσεις, που "εξαφανίζουν τα όπλα", αλλά και τι μπορεί να συνέβη τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Ο ίδιος δίνει ονόματα και στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Δηλώνει ότι ο καθ' ομολογίαν του δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός στην ομάδα και πως ο 34χρονος είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης. Το πρώην μέλος της ΧΑ αποκαλύπτει ποιος είναι ο καθοδηγητής της ομάδας και ποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ενημερώνεται για κάθε κίνηση, ώστε να δοθεί το "πράσινο φως" από τον αρχηγό.

Επιστρέφουν 1.250 από τους 2.001 «διαθέσιμους» καθηγητές

Προσπάθεια απορρόφησης των εκπαιδευτικών που τέθηκαν το καλοκαίρι σε διαθεσιμότητα σε άλλες βαθμίδες γίνεται από το υπουργείο Παιδείας.

«Συνολικά, 1.250 εκπαιδευτικοί, από τους 2.001 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, επανατοποθετούνται σε δομές του υπουργείου Παιδείας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις, αλλά, όπως στην περίπτωση αυτή, επανατοποθέτηση σε άλλες θέσεις» δήλωσε σχετικά ο Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

19 Σεπτεμβρίου 2013

Λαϊκή αγορά (οδ. Κουντουριωτου): συνέπεια στην τήρηση της ευταξίας και καθαριότητας του χώρου

Στη λαϊκή αγορά της οδού Κουντουριώτου βρέθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πασχάλης Γονατάς προκειμένου να συνομιλήσει με τους εμπόρους που δεν είναι συνεπείς ως προς την τήρηση της ευταξίας και της καθαριότητας του χώρου τόσο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της αγοράς όσο και μετά το πέρας της λειτουργίας της.

Κοινωνικό φαρμακείο: δικαιολογητικά έγγραφης δικαιούχων

Ο σκοπός της λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου εντάσσεται σε μία ευρύτερη στρατηγική κοινωνικής παρέμβασης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε τοπικό επίπεδο για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τη δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες φαρμακευτικής κάλυψης κατοίκων του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή η, με αξιοπρεπείς όρους, επανένταξη και επανασύνδεσή τους με τον κοινωνικό ιστό.

Δωρεάν Εκδρομή των ΚΑΠΗ στην Αρχαία Επίδαυρο και το Ναύπλιο

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Ηλίας Μπάρμπας οργανώνουν εκδρομή για τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας και το Κ.Α.Π.Η. του Ερυθρού Σταυρού το Σάββατο στις 12 / 10 / 2013 στην Αρχαία Επίδαυρο και το Ναύπλιο.

18 Σεπτεμβρίου 2013

Οι κατάλογοι του IKEA και η «μαύρη» εργασία των 12,5 ευρώ την ημέρα - Μια ιστορία που πρέπει να διαβάσετε

Παρακολουθώντας τις τελευταίες ώρες τους διαλόγους στο twitterτου ΙΚΕΑ Ελλάδας, διαπιστώνεις –αν δεν το  έχεις ήδη διαπιστώσει- ποιες είναι οι συνθήκες εργασίας στην «πιάτσα». Οι καταγγελίες ότι οι κατάλογοι διανέμονται από ανασφάλιστους που δηλώνουν για επτά ώρες και πληρώνονται για πέντε με… 2,8 ευρώ την ώρα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Τι απαντάει η εταιρεία μέσω twitter.

Συμβολική κατάληψη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλειου Αττικής

Αναστατωμένοι είναι χιλιάδες γονείς από την υπολειτουργία των ολοήμερων τμημάτων στα δημοτικά σχολεία λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών. Το πρωί της Τετάρτης γονείς πραγματοποίησαν ολιγόωρη συμβολική κατάληψη στο 3ο Δημοτικό Σχολείου Ηρακλείου Αττικής εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί.

17 Σεπτεμβρίου 2013

Κατανομή ανά δήμο του α’ πακέτου των 8.826 θέσεων στην κοινωφελή εργασία

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. (www.oaed.gr)


Οι μισθοί στο νέο πρόγραμμα θα είναι οι εξής:

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου Αττικής

Ο Περιφερειακός Διευθυντής ΠΕ και ΔΕ Αττικής με το αριθ. Πρωτ. 10840/11/9/2013 έγγραφό του και επικαλούμενος την Υπουργική Απόφαση 125334/Γ1/09-09-2013, με θέμα «Οδηγίες σχετικά με την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία & νηπιαγωγεία» καλεί τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της Αττικής να προβούν άμεσα και κατά σειρά στις εξής ενέργειες:

Προσεχώς...έργα

Eνημέρωση για τα έργα που επίκεται να γίνουν το επόμενο διάστημα στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής παρέχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου των βορείων προαστίων της Αθήνας.

16 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καβάφη

O Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής τιμάει τον ποιητή του Οικουμενικού Ελληνισμού Κων/νο Καβάφη με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννησή του, διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο: «Από την Αλεξάνδρεια στην Οικουμένη», την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.30 μμ στο Κτήμα Φιξ (Λεωφόρο Ηρακλείου 524).

Πολιτικές ανατροπές δείχνουν δήμοι και περιφέρειες - Δημοσκόπηση

Οι πολίτες ζητούν πρακτικές λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα, αναζητούν νέα πρόσωπα, δεν συγκινούνται από το δίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» και θα στήριζαν στον δεύτερο γύρο υποψήφιο της Κεντροαριστεράς

Οι δεξαμενές για το νέο κύμα διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων

Καμπάνα διαθεσιμότητας χτυπάει για άλλους 12.500 υπαλλήλους που θα πρέπει να υπαχθούν στο καθεστώς αυτό έως το τέλος του έτους. Στις ομάδες υψηλού κινδύνου βρίσκεται το προσωπικό στα Nομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), σε δήμους, υγειονομικές μονάδες και ασφαλιστικά ταμεία.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 17/9

Η 18η για την τρέχουσα χρονια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου (Σ, Καραγιώργη και Μ. Αντύπα).

15 Σεπτεμβρίου 2013

Ελαφρύνσεις φέρνει ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

Μειώνεται η φορολογική επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΑ) το 2014, όπως προκύπτει από το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, για τα μικρής και μεσαίας αντικειμενικής αξίας ακίνητα ο φόρος θα είναι μειωμένος σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς, ενώ αντίθετα αυξάνεται η φορολογία για τα ακίνητα σε περιοχές με υψηλή αντικειμενική αξία.

Α. Σαμαράς για αλλαγή εκλογικού νόμου στις δημοτικές εκλογές: Ιδέα που αξίζει να συζητήσουμε

Ως ιδέα που αξίζει να συζητηθεί και όχι ως «τετελεσμένο» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για νέο παιδικό σταθμό (κτήμα Δανηγκέλη)

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ 2.500.000€ για τη Δημιουργία νέου χώρου που θα στεγάσει Βρεφονηπιακό Σταθμό στην οδό Τζουμαγιάς και Χρυσανθέμων (κτήμα Δανηγκέλη).

Ακομμάτιστους δημάρχους επιθυμούν οι πολίτες για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές(Έρευνα)

Πεδίο μεταβολών και ανατροπών, με βάθος τέτοιο που θα επηρεάσει και την κεντρική πολιτική σκηνή, διαμορφώνεται στις τοπικές κοινωνίες.

Οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Μάιο του 2014, αναδεικνύονται η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση των τελευταίων ετών, όχι μόνο εξαιτίας της εγγύτητάς τους με τις ευρωεκλογές.

14 Σεπτεμβρίου 2013

Γ. Μιχελάκης: Με νέο νόμο οι δημοτικές εκλογές( συνέντευξη)

Την βούληση – μάλλον απόφαση – της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές, παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται  ακόμη και από δημάρχους που πρόσκεινται στη ΝΔ,  εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει να γίνει μια λεπτομερειακή επεξεργασία της πρότασης αυτής» και τονίζοντας ότι «είναι ανάγκη να περάσουμε από τα λόγια στα έργα»,   και «με στόχο να απαλλαγεί η Αυτοδιοίκηση από τις όποιες κομματικές εξαρτήσεις και να δοθεί στους δημότες η δυνατότητα να επιλέγουν τους ικανούς και τους άξιους, τους καταξιωμένους στις τοπικές κοινωνίες».

Ασφαλής μετακίνηση των παιδιών στο σχολείο

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» όπως κάθε χρόνο είναι κοντά στο παιδί και τους γονείς και με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης των γονέων για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών προς και από το σχολείο.

Βουλευτές, εφοριακοί, δήμαρχοι βασικοί ύποπτοι διαφθοράς...

«Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης εκτιμά ως εκτενή τη διαφθορά σε όλα τα κλιμάκια δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, με κορυφαία ωστόσο την περίπτωση των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι η εικόνα της κοινής γνώμης για τα επίπεδα διαφθοράς των πολιτικών επιδεινώθηκε κατά την περίοδο 2009-2013.

13 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα των ΚΑΠΗ Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου για τα ΚΑΠΗ του Δήμου το οποίο έχει ως εξής: Α' ΚΑΠΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 /9/2013
Μονοήμερη εκδρομή στα Άσπρα σπίτια .Θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον ΌΣΙΟ ΛΟΥΚΑ .
Εγγραφές από Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.00 π.μ.
Τιμή συμμετοχής 9 Eυρώ
Αναχώρηση 8.30 π.μ.

Γκάλοπ - καμπανάκι για όλα τα κόμματα


Χωρίς χαμόγελα, αλλά αντίθετα με έκδηλο προβληματισμό, υποδέχθηκαν σχεδόν όλα τα κόμματα τις πρώτες -μετά τη θερινή ραστώνη- δημοσκοπήσεις.

Η μείωση της επιρροής της κυβέρνησης έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε -για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- στην πρόθεση ψήφου, η στασιμότητα που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τα αντιδημοφιλή μέτρα που λαμβάνονται, αλλά και η παρουσία της ΔΗΜΑΡ για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα στο όριο του 3% είναι στοιχεία που προφανώς και δεν προσφέρονται για... πανηγυρισμούς.

12 Σεπτεμβρίου 2013

"Ξαφνικός θάνατος, πράξη 4η: ήρθε η ώρα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας"

Οι πληροφορίες που τις τελευταίες μέρες διέρρεαν στα μέσα ενημέρωσης, ότι στο επόμενο "κύμα" της διαθεσιμότητας μπαίνουν οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και λοιπό προσωπικό) στα Δημοτικά Ραδιόφωνα, επιβεβαιώθηκαν σε χτεσινή τηλεοπτική εμφάνιση του υπουργού ΕΣΔΑΑ κ. Μιχελάκη. Ρητά και κατηγορηματικά δήλωσε : «Οι Δήμοι Θα κάνουν αξιολόγηση. Μέσα σε αυτή θα είναι και οι εργαζόμενοι στα δημοτικά ραδιόφωνα».

Ολα ανοιχτά για τον εκλογικό νόμο

Θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας για να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες για τον νέο εκλογικό νόμο των δήμων με μοναδικό δεδομένο τα δύο ξεχωριστά ενιαία ψηφοδέλτια σύμφωνα με όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Υπ. Εσωτερικών κ. Μιχελάκης. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοικτά.

11 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κος. Παντελής Βλασσόπουλος αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του τύπου που επικαλούνται ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι η κατάργηση επτακοσίων (700) θέσεων εργαζομένων που απασχολούνται στις Δημοτικές  Επιχειρήσεις  Ραδιοφωνίας, δήλωσε τα εξής :

Πλαφόν 7% στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Στη θέσπιση ορίου 7% για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων με βάση το νέο σύστημα του ενιαίου ψηφοδελτίου προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια αφενός να μείνουν εκτός οι μικρές παρατάξεις και αφετέρου να είναι εφικτό να διοικηθεί ο δήμος ή η περιφέρεια.

Συναυλία στο ΦΙΞ 22 και 23 Σεπτεμβρίου – Είσοδος μόνο με τρόφιμα

Συναυλία με τη συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών οργανώνει το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

10 Σεπτεμβρίου 2013

Δήλωση Νίκου Μπάμπαλου σχετικά με την επικείμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου.


Οκτώ μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές η επιχειρούμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου  σε ότι αφορά την εκλογή δημάρχου και δημοτικών συμβούλων επιφέρει δραστικές αλλαγές στα μέχρι τώρα δεδομένα της αυτοδιοίκησης.
Η χρονική στιγμή που επιλέγηκε δημιουργεί εύλογα αμφιβολίες για τους σκοπούς και τα συμφέροντα που επιδιώκει, δείχνοντας έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και αδικεί σημαντικές καινοτομίες, σωστές κατά την άποψή μου, όπως η δυνατότητα των πολιτών να επιλέγουν δημοτικούς συμβούλους ανεξάρτητα από την παράταξη που ανήκουν.

Μετακομίζει από τη Μεταμόρφωση το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Γεγονός είναι η απομάκρυνση από τα διοικητικά όρια του Δήμου Μεταμόρφωσης του αμαξοστασίου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος της Μεταμόρφωσης «Ήλεκτρον». 

Παύση Δημάρχου με απόφαση ΥΠΕΣ

Σε παύση από τα καθήκοντα του Δημάρχου Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανού προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης αποδεχόμενος τη γνωμοδότηση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στις 28 Σεπτεμβρίου

O Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα προβεί σε διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τη νέα δράση του Δήμου μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 2132000150.

Υιοθεσία δημοτικών χώρων, με σκοπό τη συνεχή φροντίδα τους

Το Σώμα Εθελοντών Δήμου Ηρακλείου Αττικής, πρόκειται να πραγματοποιήσει ειδική τελετή τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20.00 στο Κτήμα Φιξ Λεωφ. Ηρακλείου 524, για την υιοθεσία δημοτικών χώρων, με σκοπό τη συνεχή φροντίδα τους από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το 2ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο, τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση και την Ελληνική Παιδεία. 

Σε συχνότητα... τρόικας τα δημοτικά ραδιόφωνα

Μοντέλο «αμυντικών βιομηχανιών» και στα δημοτικά ραδιόφωνα, για εξυγίανση εν λειτουργία, σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, στο οποίο περιλαμβάνονται και 700 απολύσεις εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.