30 Ιουνίου 2013

Athens Street Art Festival

«Crisis [?] What Crisis [?]» διερωτώνται οι δημιουργοί που συμμετέχουν στο Athens Street Art Festival, μέχρι τις 14 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα Interactive Event κατά τη διάρκεια του οποίου, οι καλλιτέχνες θα εκτελέσουν μια σειρά από έργα Stencil Art, ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και New Media, που διερευνούν θέματα της αστικής αισθητικής.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 01-07-2013

ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για Δευτέρα 1/7

Δείτε παρακάτω το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μικρή βελτίωση στις βαθμολογίες

ΟΡΙΑΚΗ άνοδος σε σχέση με πέρυσι καταγράφηκε στις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων επαγγελματικών λυκείων (Ομάδα Α') που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μικρή βελτίωση στις βαθμολογίες
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, το ποσοστό των γραπτών που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 18-20 είναι 4,38% και μεταξύ 15-18 είναι 7,91%. Στις φετινές εξετάσεις προσήλθε το 77,6% του συνόλου των υποψηφίων (17.394 από 22.416), ενώ το 2012 είχαν συμμετάσχει 17.584.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ζωή σαν παραμύθι

Η ιστορία του μοιάζει να είναι βγαλμένη από ταινία, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από το μικρό γηπεδάκι του Ζωγράφου και τον ταπεινό Φιλαθλητικό επελέγη στο υψηλότερο νούμερο (Νο 15) όπου έχει βρεθεί ποτέ έλληνας παίκτης στο ντραφτ του ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς!
 

"Σαρώνει" το διαδίκτυο ο ιός των 100 ευρώ

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες ότι το κακόβουλο λογισμικό...

29 Ιουνίου 2013

Η γραφειοκρατία πέθανε. Ζήτω η γραφειοκρατία!!!

Όλοι έχουμε πειστεί, από την καθημερινή μας εμπειρία κατά την διάρκεια των συναλλαγών μας με το κράτος, ότι οι γραφειοκράτες ουδέποτε απλοποιούν διαδικασίες. 

ΚΕΔΕ: Κατηγορηματική αντίθεση στις απολύσεις από δήμους

Την κατηγορηματική του αντίθεση  στις όποιες απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα νομικά τους πρόσωπα εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Δημοτικές Εκλογές 2014: Κανένα χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία


Ενδιαφέρον άρθρο από το  rightnews.gr

Επειδή μαθαίνω από Συγγρού μεριά ότι αρκετά αυτοδιοικητικά στελέχη έχουν αρχίσει να κάνουν βόλτες προκειμένου να διασφαλίσουν το περιβόητο χρίσμα, εμείς θα επιμείνουμε θυμίζοντάς σας το άρθρο της 23ης Απριλίου. Τώρα είναι ευκαιρία και πρέπει να αλλάξουν όλα…

Οι μεγάλες και οι μικρές «δεξαμενές» για αποχωρήσεις από το Δημόσιο

Σχέδιο ταχείας... απόδοσης για άμεσες απολύσεις καταστρώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συντονισμό με το Μαξίμου, την ίδια ώρα που αναζητείται το «OK» της τρόικας για «τράτο» στο πρόγραμμα κινητικότητας (διαθεσιμότητα, μετατάξεις).
 

28 Ιουνίου 2013

Παράταση μέχρι 30/9 για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όλων ανεξαιρέτως των υπόχρεων του νόμου 3213/2003, σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα.

Προσλήψεις 1.000 άνεργων με πλήρη απασχόληση. Τα κριτήρια

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων για την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση».
 
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και σε πολύ μειονεκτική θέση, από ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (29-06-2013) ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ :

27 Ιουνίου 2013

Οι τιμές για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα σε όλη την Ελλάδα!!

Καθορίστηκε τελικά με απόφαση του υπ. Οικονομικών η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου δήμου ή κοινότητας, για τα έτη 2011, 2012 και 2013, στις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, αποκλειστικά για τον προσδιορισμό του φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων.

Οι 3 τρόποι που μας κλέβουν μέσω του διαδικτύου. Προσοχή!!!

Το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων, με αποτέλεσμα να παρατηρείταισημαντική αύξηση στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών μέσω ιστοσελίδων.
Είναι λοιπόν λογικό σε μια «παρθένα» διαδικτυακά αγορά να καραδοκούν και πολλών ειδών απατεώνες, με στόχο να εκμεταλλευτούν τους άπειρους έλληνες χρήστες.

 Oι πολυμήχανοι διαδικτυακοί απατεώνες σκαρφίζονται διάφορους τρόπους και κόλπα για να «βγάλουν» μεροκάματο, αφού δυστυχώς αν δεν δώσετε μεγάλη προσοχή ή αν δεν είστε αρκετά έμπειροι την πατάτε.         

Σταδιακή εφαρμογή του θερινού ωραρίου στις συγκοινωνίες από το Σάββατο(29/6)

Σταδιακά θα αρχίζει να εφαρμόζεται το θερινό ωράριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής, σύμφωνα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), ο οποίος ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων του Ιουνίου,  οι μηνιαίες κάρτες του Ιουλίου θα πωληθούν με μικρή έκπτωση.

Παράταση μέχρι και 30 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις

Δίνεται παράταση στην υποβολή των δηλώσεων μέχρι το Σεπτέμβριο.
Μέχρι και 30 Αυγούστου, θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων.

Μέχρι τις οκτώ Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα.

Οδηγίες του υπουργείου παιδείας: Πώς θα συμπληρώσετε το μηχανογραφικό

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε  ότι από την Παρασκευή 28-6-2013 έως και την Παρασκευή 12-7-2013, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.)

Ενεργοί δημότες στην τοπική κοινωνία

Ζούμε σε μια μεγάλη πόλη με πληθυσμό περίπου 100.000 κατοίκων με πλήθος προβλημάτων πάνω σε μια άναρχη δόμηση με την ανοχή των διοικήσεων του δήμου μας (παλιές αμαρτίες!). 

26 Ιουνίου 2013

Πανελλαδικές: Σημαντική πτώση βάσεων στα ΑΕΙ - Μόλις 5, 7% οι αριστούχοι - Οι πίνακες με τις επιδόσεις των υποψηφίων

Επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας η εικόνα γενικής πτώσης των βάσεων, εκτός των χαμηλόβαθμων τμημάτων του 1ου επιστημονικού πεδίου των νομικών και ανθρωπιστικών σπουδών και αρκετών τμημάτων ΤΕΙ της περιφέρειας.

Vodafone-Wind επενδύουν πάνω από 150 εκατ. ευρώ με 650 νέες θέσεις

Για τα σχέδια συνεργασίας τους ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά οι επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός κ. Νότης Μηταράκης.

Vodafone - Wind: Υπεγράφη η κοινή χρήση δικτύου

Με τους επικεφαλής της Vodafone και της Wind συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και του υφυπουργού Νότη Μηταράκη.

Vodafone - Wind: Υπεγράφη η κοινή χρήση δικτύου
"Σήμερα είχαμε ένα καλό νέο. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε και άλλα καλά νέα και από άλλους συγγενείς ή άλλους χώρους" δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Απεργία στις εφορίες 27 και 28 Ιουνίου

Απεργία για την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιουνίου προκήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών, ενώ την Πέμπτη το πρωί στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για διάλυση των υπηρεσιών, ιδιωτικοποίηση των αντικειμένων και ενοχοποίηση των εργαζομένων ενώ εκτιμούν ότι το επόμενο στάδιο θα είναι οι απολύσεις.

Οι προθεσμίες για ρύθμιση χρεών προς την Εφορία


Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μπορούν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν πρόσφατα. Σύμφωνα ειδικότερα με τα όσα ανακοίνωσε η ΓΓΠΣ:

25 Ιουνίου 2013

Στοιχεία σοκ: Πάνω από το 20% των νέων στην Ελλάδα δεν εκπαιδεύεται ούτε εργάζεται

Πάνω από το 20% των νέων ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών δεν εκπαιδεύεται, ούτε εργάζεται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης.

Αυτό υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στην ετήσια έκθεση Education at a Glance 2013, η οποία καταρτίστηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αναλύει τα εκπαιδευτικά συστήματα των 34 κρατών μελών του ΟΟΣΑ, περιλαμβανομένων 21 κρατών μελών της ΕΕ.

Συνεδριάζει την Τετάρτη(26/6) το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 18:30, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου (Κουντουριώτου και Νεότητος), με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξή της:

24 Ιουνίου 2013

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Αντιπρόεδρος και Εξωτερικών ο Βενιζέλος, αμετακίνητος ο Στουρνάρας - Δείτε ποιοι είναι οι υπουργοί

Με πολλές προκλήσεις έρχεται αντιμέτωπη από αύριο κιόλας η νέα κυβέρνηση. Στο τέλος της εβδομάδας επιστρέφουν οι εκπρόσωποι της τρόικας οι οποίοι έχουν δώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και μια σειρά ζητήματα.

22 Ιουνίου 2013

Εισιτήριο για... εκτπώσεις

Πρόγραμμα του ΟΑΣΑ σε συνεργασία με εμπορικές επιχειρήσεις

Πρόγραμμα ανταλλαγής χρησιμοποιημένων εισιτηρίων με εκπτώσεις σε εμπορικές επιχειρήσεις για τους επιβάτες που θα τα επιδεικνύουν σχεδιάζει ήδη ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας.

21 Ιουνίου 2013

Ανακαλύψτε... το TEDx Academy 2013


Η Ανακάλυψη είναι το κεντρικό θέμα του TEDx Academy 2013 που θα πραγματοποιηθεί το Σάβββατο 28 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Eurostat: Ελλάδα και Κύπρος οι ακριβότερες χώρες στην ΕΕ σε γάλα, τυρί και αυγά

Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι ακριβότερες χώρες στην ΕΕ σε γάλα, τυρί και αυγά, ενώ αρκετά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο διαμορφώνονται οι τιμές στο ψωμί και στα δημητριακά, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για τον δείκτη τιμών καταναλωτή το 2012, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ανάκληση επικίνδυνων προϊόντων

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία Τσαγκογέωργας ΑΕ, ύστερα από κοινοποίηση RAPEX των Κυπριακών Αρχών, αποσύρει από την αγορά και ανακαλεί για λόγους ασφαλείας το προϊόν “Growing pet” μάρκας “Duck Egg” με ελληνική περιγραφή «ΑΥΓΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΥΛΑΚΙ D1-2227A» και Ραβδοκώδικα: 0960389000012.

«Χάλκινη» η Ελλάδα στο ομαδικό της ενόργανης

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου τα κορίτσια μας στους Μεσογειακούς

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στη Μερσίνη της Τουρκίας, ανέβηκε η Ελλάδα στο ομαδικό της ενόργανης γυμναστικής.

10ήμερο προσλήψεων από αύριο στον ΟΑΕΔ - Όλη η προκήρυξη

Θέλεις να εργαστείς στον ΟΑΕΔ έστω και ως ωρομίσθιος; Λάβε γρήγορα τις αποφάσεις του και διάβασε τη διαδικασία υποβολής της αίτησης. Μέσα σε 10 ημέρες θα έχουν τελειώσει τα πάντα. Ολόκληρη η απόφαση, τα δικαιολογητικά αλλά και η διαδικασία υποβολής της αίτησης, έχει ως εξής:

Αναρτήθηκαν στα σχολεία οι βαθμολογίες για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στα σχολεία όλης της χώρας αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι βαθμολογίες είναι προσβάσιμες και μέσω του διαδικτύου.
Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν να βρίσκουν την βαθμολογία τους στην ιστοσελίδαhttp://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο με κεφαλαία.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-06-2013 

ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ.
ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ 36 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Βοήθεια στη σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων

Ο Δήμος Hρακλείου Αττικής γνωστοποιεί πως στo πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής του παρέχει σε δημότες με εισόδημα έως 12.000 ευρώ, βοήθεια για τη σύνταξη των φορολογικών τους δηλώσεων κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από 13.00 έως 16.00, στον 3ο όροφο του Δημαρχείου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 213-2000141, 213-2000121.

20 Ιουνίου 2013

Προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις στο Αττικό Άλσος

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τις θεατρικές παραστάσεις στο Αττικό Άλσος. Η προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 52 84 800 & 808,κατά τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες από τις 10.00 έως τις 17.00.

Σημειώνεται ότι  η προπώληση των εισιτηρίων για τη θεατρική παράσταση ΒΑΦΤΙΣΙΑ δε θα γίνεται από το Πνευματικό Κέντρο παρά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή  από τα καταστήματα PUBLIC  και από την ηλεκτρονική διεύθυνση liveticket.gr

''ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ'' Διαδοχικές αναθέσεις, συμβάσεις, διορισμοί με..άνωθεν εντολή και απόφαση!



 
Η παράταξή μας είχε από καιρό καταθέσει έγγραφη ερώτηση προς τον Πρόεδρο του ν.π.δ.δ. «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Ηρακλείου Αττικής» κ. Μπάρμπα, αναφορικά με το θέμα της σύναψης σύμβασης έργου, με απευθείας ανάθεση, σε ιδιώτη πολιτικό μηχανικό για τον οποίο, σε χρονικό διάστημα προγενέστερο της απευθείας ανάθεσης και υπογραφής της σύμβασης, είχε ληφθεί από τον Δήμαρχο Απόφαση περί πρόσληψής του ως μετακλητού υπαλλήλου του δήμου και ειδικότερα ως ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου. 

18 Ιουνίου 2013

Πώς να στείλετε τα παιδιά σας στον παιδικό σταθμό γλιτώνοντας έως 3240 ευρώ

Έχετε οικογενειακό εισόδημα χαμηλότερο των 30.000 ευρώ; Μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση για να στείλετε το παιδί σας στον παιδικό σταθμό της επιλογής σας (τόσο δημόσιο όσο και ιδιωτικό), χωρίς να πληρώσετε. Τον λογαριασμό, ο οποίος μπορεί να φτάνει και στα 3.240 ευρώ ετησίως, θα τον πληρώνει το δημόσιο.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Δημοτική Αστυνομία με αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα

Η ανάγκη θωράκισης της Δημοτικής Αστυνομίας ως θεσμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και της διατήρησης του χαρακτήρα της ως αποκλειστικά κοινωνικού αναδείχθηκε, ως το βασικό συμπέρασμα της ημερίδας για τη Δημοτική Αστυνομία, που πραγματοποιήθηκε από την Π.Ο.Ε -Ο.Τ.Α.

Εγκρίθηκε η κατανομή 5 εκατ. ευρώ για μισθώματα σχολικών μονάδων

Με το ποσό των 5.061.040,16 €  επιχορηγούνται οι δήμοι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του 2013.

14 Ιουνίου 2013

Δύο εβδομάδες νωρίτερα οι Ευρωεκλογές

                                       Κάλπες μεταξύ 22 και 25 Μαΐου

Νωρίτερα κατά δύο εβδομάδες, σε σχέση με την προβλεπόμενη ημερομηνία θα διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές του 2014.

Το Συμβούλιο της ΕΕ, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα της Ευρωβουλής, αποφάσισε σήμερα ομόφωνα την επίσπευση και έτσι οι κάλπες θα στηθούν μεταξύ 22 και 25 Μαΐου, αντί για την περίοδο 5-8 Ιουνίου, που προβλεπόταν από τον εκλογικό νόμο.

Ιδιώτης πρόλαβε να κατοχυρώσει το όνομα nerit.gr στο Διαδίκτυο

Από ιδιώτη κατοχυρώθηκε το διαδικτυακό όνομα (domain name) του νέου φορέα που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, nerit.gr, καθώς δεν έγιναν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες από την κυβέρνηση.

Αγόρασες μέσω ίντερνετ και σε "κορόιδεψαν"; Μάθε τα δικαιώματα σου

Δεν είναι λίγες οι φορές που παραγγείλαμε κάποιο προϊόν μέσω διαδικτύου από άλλη χώρα της Ευρώπης και είτε δεν έφτασε ποτέ, είτε έφτασε καθυστερημένο, είτε άλλο παραγγείλαμε και άλλο μας έστειλαν. 

Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να πάρουμε τα χρήματά μας πίσω αν το προιόν που παραλάβαμε δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας ή έστω να μας το αντικαταστήσουν;; Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτών απαντά στα συχνότερα ερωτήματα που έθεσαν οι ευρωπαίοι πολίτες.

"ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ" Και όμως..η Δημοτική Αρχή σφυρίζει αδιάφορα!





Καυστικό και με ιδιαίτερο περιεχόμενο όσον αφορά την ασφάλεια των Δημοτών - και κυρίως των παιδιών - είναι το Δελτίο τύπου της παράταξης  "ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ" και τον επικεφαλής της Νίκο Μπάμπαλο:

Παρόλο, ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ενημερώσαμε την Δημοτική Αρχή για την κακή κατάσταση του γηπέδου 5Χ5 της οδού Κλεισθένους (παραπλεύρως της Αττικής Οδού) και τον άμεσο κίνδυνο,

13 Ιουνίου 2013

Παραστάσεις του έργου "CAMINO REAL" στο Ηράκλειο Αττικής

Στον ανακαινισμένο χώρο της πρώην Disco Piccadilly επί της οδού Κουντουριώτου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης Camino Real από την θεατρική ομάδα "Πάμε Παρακάτω" του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Με πολύ μεράκι και ευρηματική φαντασία δημιουργήθηκε ένα πρωτοποριακό σκηνικό προκειμένου να στηθεί η παράσταση αξιοποιώντας ευφάνταστα και αναπάντεχα υλικά για την εξυπηρέτηση του σκηνικού.

Αναμετάδοση ΕΡΤ από τον "Επικοινωνία 94"

Ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Ηρακλείου Αττικής Επικοινωνία 94fm μεταδίδει το πρόγραμμα της ΕΡΤ στην Αττική όπως αυτό είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο από το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιουνίου μέχρι τις 23.00 το βράδυ και από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου ενώ πραγματοποιήθηκε και απεργιακή εκπομπή με την άδεια των κλαδικών σωματείων. 

Σημειώνεται ότι η αναμετάδοση γίνεται με πρωτοβουλία των εργαζόμενων και τη συγκατάθεση της διοίκησης του σταθμού και του πρόεδρου Γρηγόρη Παπαδάτου.

ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας κατά των Ναρκωτικών το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου μας, διοργανώνει Ποδοσφαιρικό Αγώνα μεταξύ ομάδων της ΚΕΘΕΑ Διάβασης και των Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 και ώρα 20.00 στο γήπεδο της Πρασίνου Λόφου

Διήμερο Εκδηλώσεων από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ηρακλείου Αττικής

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ηρακλείου Αττικής διοργανώνει το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 διήμερο αντιφασιστικών εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία Ηρακλείου Αττικής.

Τιμητική εκδήλωση της 72ης Επετείου από την Μάχη της Κρήτης

Ο Σύνδεσμος Κρητών Ηρακλείου Αττικής «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ» πραγματοποίησε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2013 τιμητική εκδήλωση για την 72η επέτειο της μάχης της Κρήτης.