30 Απριλίου 2013

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-05-2013


ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ. ΥΨΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Τα αποτελέσματα των εκλογών στους Ρουμελιώτες

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στο πολιτιστικό πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του συλλόγου ρουμελιωτών Ηρακλείου Αττικής ο «Καραϊσκάκης».

Δεκάδες φίλοι και μέλη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ανθρώπων του συλλόγου και στήριξαν με τη συμμετοχή τους την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ΔΣ του συγκεκριμένου πολιτιστικού φορέα για την επόμενη διετία, στέλνοντας παράλληλα ένα σαφέστατο μήνυμα για ανανέωση και ακόμη πιο ουσιαστική συμμετοχή στα κοινά της πόλης.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ – ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ «ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ»



Το τμήμα πολιτισμού του δήμου Ηρακλείου Αττικής παρουσιάζει μια σειρά πρωτότυπων παρουσιάσεων - ομιλιών με μεγάλο ενδιαφέρον την εβδομάδα 14 με 18 Μαΐου.

Θεατρική παράσταση «Η μικρή μας Πόλη»

Το τμήμα πολιτισμού του δήμου Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με την εταιρεία θεάτρου «Τέχνη & Δράση» παρουσιάζει το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Μαίου στις 20.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» την θεατρική παράσταση «Η Μικρή Μας Πόλη» του Θόρτον Ουάιλντερ.

ΥΠ.ΕΣ. προς ΟΤΑ: Έτσι θα γίνει η εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων

 Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δήμοι προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, επισημαίνονται στην εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών προς τους OTA πρώτου βαθμού.

 Μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται ότι για να εκταμιευθεί το ποσό της επιχορήγησης που έχει εγκριθεί απαιτείται «η έκδοση χρηματικού γραμματίου σύμφωνα με το extraits της πίστωσης του λογαριασμού το οποίο θα αποσταλεί στους δήμους  από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων με e-mail».

Πώς να γλιτώσετε έως 190 ευρώ με το «νυχτερινό» της ΔΕΗ

Από αύριο Πρωτομαγιά, αλλάζει το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Αν δεν το έχετε ενεργοποιήσει, κάνετε ζημιά στην τσέπη σας ειδικά αν έχετε μεγάλη κατανάλωση. Διότι το οικονομικό όφελος που εξασφαλίζει –παρά τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν και στο νυχτερινό από την 1η Ιανουαρίου- φτάνει έως και τα 190 ευρώ το τετράμηνο

29 Απριλίου 2013

Δέκα βασικά βήματα για την αποφυγή τροχαίων ενόψει Πάσχα

Τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά και τα κακοήθη νοσήματα, και σύμφωνα με τα στοιχεία, στην ΕΕ καταγράφονται ετησίως 1,3 εκατ. τροχαία με 43.000 νεκρούς και 1,7 εκατομμύρια τραυματισμούς. Το κόστος από τα τροχαία ανέρχεται στο 1,3% του ΑΕΠ κάθε κράτους και στην ΕΕ ετησίως διατίθεται ποσό ύψους 160 δισ. ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με το 2% του ΑΕΠ της ΕΕ.

Συμβουλές για τις πασχαλινές σας αγορές

Οι εορτές του Πάσχα έφθασαν με άδειο το πορτοφόλι των καταναλωτών… δεδομένης μάλιστα και της κατάργησης του δώρου τόσο στους δημόσιους υπαλλήλους όσο και στους συνταξιούχους.

Ο καταναλωτής κοιτάζει με το «μικροσκόπιο» τις τιμές κάνοντας τον προγραμματισμό του, σύμφωνα με το πενιχρό διαθέσιμο χρηματικό εισόδημα, έτσι ώστε να καλύψει έστω και… κουτσουρεμένα τις βασικές του αγορές. Από την άλλη δεν παύει να τον προβληματίζει και η ποιότητα των προϊόντων.

Διαβάστε τις συμβουλές της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας για ασφαλείς αγορές:

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2Ο ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ



Την παράσταση «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» παρουσίασαν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής στο χώρο του σχολείου τους.

Η πλοκή του έργου είχε ως εξής: Τρεις φίλοι που αντιμετωπίζουν τρία διαφορετικά προβλήματα, όρασης, ακοής, ομιλίας, διεκδικούν την ίδια κοπέλα (το  όνομά της  είναι Ελπίδα).  Όλα κυλούν «φυσιολογικά» μέχρι που έρχεται αυτή η κοπέλα να δώσει χρώμα και νόημα στην ζωή τους.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΑΡΡΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012

Οι ονομαστικοί κατάλογοι αρρένων παιδιών που γεννήθηκαν το έτος 2012 καταρτίστηκαν από την αρμόδια υπηρεσία (επιτροπή του άρθρου 18 του Νόμου 2119/1993) και αναρτήθηκαν στον Πίνακα Ανακοινώσεων στο Δημοτικό Κατάστημα και στο Κ.Ε.Π. του Δήμου, επίσης μπορείτε να δείτε τους καταλόγους στο σχετικό αρχείο (.pdf) στην ιστοσελίδα του δήμου www.e-irakleio.gr.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Κ.Α.Π.Η ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΙΟ



Α' Κ.Α.Π.Η.
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ & ΕΛΠΙΔΟΣ 14
ΤΗΛ.: 210 2825202                   

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΪΟΥ ΩΡΑ 11.30 π.μ.
Ομιλία από σπουδαστές της Β’ Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθηνών με θέμα «Καρδιακή νόσος και διατροφή»

Ολοκληρώθηκε και η 5η διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες-1η Ιουνίου η έκτη διανομή

Την ευκαιρία να προμηθευτούν προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες είχαν οι δημότες Ηρακλείου το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 από νωρίς το πρωί, στην οδό Κουντουριώτου, όπου πραγματοποιήθηκε η 5η Διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

Κατάσχονται οι καταθέσεις όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία

Διάταξη που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο προβλέπει κατάσχεση καταθέσεων όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να πληρώσουν τα χρέη τους.

Δύο μεγάλες εκπλήξεις έκρυβε το πολυνομοσχέδιο για όσους έχουν χρέη στα ταμεία.

Η μία είναι θετική αφού προβλέφτηκαν μεγαλύτερες διευκολύνσεις, με παροχή εγγυήσεων βέβαια, για χαμηλότερα ποσά οφειλών.

Πιο συγκεκριμένα:

Διαφορετική ημέρα δημοτικών και ευρωεκλογών

Σοβαρό νομικό ζήτημα βάζουν οι υπηρεσίες του Υπ. Εσωτερικών για την διενέργεια δημοτικών και ευρωεκλογών την ίδια μέρα όπως προβλέπει ο Καλλικράτης, αφού αυτός έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο περί ετεροδημοτών.

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία τη Μ.Τετάρτη

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου κήρυξε η διοίκηση της ΓΣΕΕ, η οποία διαφωνεί με τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 7 Μαΐου.
Απόφαση για την κήρυξη απεργίας την 1η Μαΐου έχει πάρει ήδη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), καθώς και ομοσπονδίες και μεμονωμένα σωματεία.

Συνάντηση τοπικού τύπου

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Τύπου (20 Απριλίου) την Τετάρτη 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» αφιέρωμα για τα 60 χρόνια τοπικού τύπου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Φίλιππου Πολίτη, εκδότη και πρώην δημοτικού συμβούλου στο Ηράκλειο Αττικής σε συνεργασία με το τμήμα πολιτισμού του δήμου. Ο Φ. Πολίτης παραχώρησε για την εκδήλωση το αρχείο του, με όλες τις εκδόσεις του Ηρακλείου Αττικής τα τελευταία 60 χρόνια, τοπικού τύπου, συλλόγων γονέων, πολιτιστικών συλλόγων και παρατάξεων.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηρακλείου Αττικής Στ.Λεζγής μιλά για την κατάσταση στον Δήμο

Για τις προσπάθειες να ανταπεξέλθει ο Δήμος Ηρακλείου στις οικονομικές του υποχρεώσεις, με παράλληλο «νοικοκύρεμα» της κατάστασης μίλησε στη «Ζω», ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου Στέφανος Λεζγής. 

Καταρχήν, αναφερόμενος στην κρατική χρηματοδότηση τόνισε πως το 2012 υπήρξε μία μείωση που έφθασε το 60%(!), ωστόσο τους πρώτους μήνες του 2013 έχουν αποδοθεί οι –μειωμένοι πόροι- που η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα αποδίδει από εδώ και πέρα. 

28 Απριλίου 2013

Ο Καιρός για την Μ.Εβδομάδα


ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ. ΥΨΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Υπάρχουν λύσεις ευτυχίας μέσα στην κρίση;

Από όταν η οικονομική κρίση έκανε αισθητή την εμφάνισή της στα ελληνικά νοικοκυριά, οι Έλληνες άρχισαν να συζητούν συνεχώς για τα προβλήματα που τους έχει προκαλέσει, για τα άδεια από χρήματα πορτοφόλια τους και για το ποιο θα είναι το μέλλον που θα παραδώσουν στα παιδιά τους.

Μήπως τελικά η κρίση ήταν ένα γερό χαστούκι στην μέχρι τότε ρηχή και υλική ζωή των Ελλήνων; Μήπως ήρθε η ώρα η Ελλάδα να ξεκινήσει πάλι από την αρχή και εμείς να επαναπροσδιορίσουμε τις αρχές και τις ανάγκες μας; Υπάρχουν τελικά λύσεις ευτυχίας μέσα στο θολό τοπίο της κρίσης, που μόνο οικονομική δεν είναι τελικά; Και πως τα παιδιά και οι έφηβοι αντιλαμβάνονται την κρίση;

27 Απριλίου 2013

Από το πράσινο... γκρίζο

Ανθισμένες κερασιές στη Γερμανία. Το πράσινο φαίνεται ότι καθαρίζει και ταυτόχρονα ρυπαίνει την ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα των ερευνητών


Τα δέντρα μπορεί να απορροφούν ορισμένους ρύπους από την ατμόσφαιρα, παραδόξως όμως συμμετέχουν στο σχηματισμό νέφους λόγω μιας ουσίας που παράγουν για να προστατεύουν τα φύλλα τους, υποδεικνύουν εργαστηριακά πειράματα και μετρήσεις στο ανοιχτό πεδίο.

Επίδομα τέκνων για 800.000 δικαιούχους

Στο τέλος Ιουνίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση από τα νέα επιδόματα τέκνων, που θα λαμβάνουν από φέτος όλοι οι γονείς με παιδιά έως 18 ετών ή έως 24 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ανάλογα με το εισόδημά τους.

26 Απριλίου 2013

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-04-2013


ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Είσαι άνεργος; Πως θα γλιτώσεις το νέο χαράτσι στα ακίνητα

Πολύ αυστηρές προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν οι άνεργοι προκειμένου να απαλλαγούν από το χαράτσι της ΔΕΗ το οποίο πέφτει για τρίτη φορά στις πλάτες μας. Ρόλο παίζει το εισόδημα, οι μήνες ανεργίας, ακόμη και η αξία του ακινήτου.

Ευρωπαϊκή βράβευση για 100% ελληνικό project ποδηλασίας

Η μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με τους «Ποδηλάτες της Αθήνας» για το μητροπολιτικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Αθήνας απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία «Επιστήμη, Έρευνα, Ανάπτυξη» των «Ποδηλατικών οραμάτων» (Cycling visionaries awards) του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της Βιέννης για το Ποδήλατο (Velo City 2013).
Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί των Ιούνιο στη Βιέννη.

Πασχαλινό παζάρι της UNICEF στο Σύνταγμα

Την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το πασχαλινό παζάρι της UNICEF στο σταθμό του Μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ, από τις 09:00 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ.

Εικοσιτετράωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους

Εικοσιτετράωρη απεργία για τους συμβασιούχους, εξήγγειλε για σήμερα, Παρασκευή, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Καταγγέλλει την απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που καταργεί τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την παραμονή των συμβασιούχων στις εργασίες τους.

Πανσέληνος και μικρή μερική έκλειψη ορατή από την Ελλαδα

Από μία μικρή μερική σεληνιακή έκλειψη, που θα γίνει ορατή από την Ελλάδα, θα συνοδευτεί η αποψινή Πανσέληνος.

Πανσέληνος και μικρή μερική έκλειψη ορατή από την Ελλαδα
Πρόκειται για την πρώτη έκλειψη οποιασδήποτε μορφής (σεληνιακή ή ηλιακή) εντός του 2013. Συνολικά τρεις σεληνιακές εκλείψεις θα συμβούν φέτος, οι άλλες δύο στις 25 Μαϊου και 18 Οκτωβρίου 2013. Στη διάρκεια του έτους θα υπάρξουν και δύο μικρές ηλιακές εκλείψεις.

Smart city flame. Μια νέα έκδοση για το δημοφιλές μικρό

Εξωτερικά, το αποκλειστικό χρώµα «pearl effect flame yellow» βρίσκεται σε απόλυτη αρµονία µε το µαύρο κλωβό ασφαλείας tridion, τα καλύµµατα των καθρεπτών και τις ζάντες αλουµινίου 15’’ σχεδίασης τριών διπλών ακτίνων σε µαύρο χρώµα. 

25 Απριλίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΕΦΗΒΩΝ 2013 Ο ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ



Ο Ηρακλειώτης Γιάννης Φιλιππούσης μαθητής της Γ' τάξης του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Εφήβων στο ξίφος μονομαχίας  που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α. στις 9 & 10/2/2013.

8ος Λαϊκός Ηράκλειος Δρόμος



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Αθλητική  διοργάνωση «8ος ΛΑΙΚΟΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ  ΔΡΟΜΟΣ  2013»  στο Δήμο μας 21/04/2013.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου με μεγάλη ευχαρίστηση. Η προσέλευση παιδιών και ενηλίκων ήταν η μεγαλύτερη των  τελευταίων χρόνων πάνω από 350 άτομα συμμετείχαν.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ



Την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στο πολιτιστικό πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του συλλόγου ρουμελιωτών Ηρακλείου Αττικής ο «Καραϊσκάκης».

Δεκάδες φίλη και μέλη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ανθρώπων του συλλόγου και στήριξαν με τη συμμετοχή τους την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ΔΣ του συγκεκριμένου πολιτιστικού φορέα για την επόμενη διετία, στέλνοντας παράλληλα ένα σαφέστατο μήνυμα για ανανέωση και ακόμη πιο ουσιαστική συμμετοχή στα κοινά της πόλης.

Έρχονται τα πάνω κάτω στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ριζικές αλλαγές επέρχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, με την κυβέρνηση να βάζει οριστικό λουκέτο σε 45 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα.

Καταργούνται παράλληλα το πρώτο και το δεύτερο Σώμα Στρατού, ενώ μειώνεται κατά 40-45% η δομή της διοίκησης.

Λουκέτο σε 60.000 επιχειρήσεις το 2013

Τον αριθμό των 60.000 θα φτάσουν οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες μέσα στο 2013 θα υποχρεωθούν να διακόψουν την λειτουργία τους.

Η Animal Action Hellas ετοίμασε τη νέα εκστρατεία «Διαλέξτε ελεύθερα»

Με αφορμή το Πάσχα, η Animal Action Hellas ετοίμασε τη νέα εκστρατεία, «ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ». Στόχος της εκστρατείας είναι φέτος το Πάσχα, να διαλέξουμε όλοι τα αυγά μας φιλοζωικά!


Πώς θα γίνει αυτό; Είναι πολύ απλό!

Κάθε αυγό έχει μια ταυτότητα δηλαδή έναν κωδικό τυπωμένο επάνω στο κέλυφος. Ο πρώτος αριθμός αυτού του κωδικού υποδηλώνει που έχει ζήσει η κοτούλα που έφταιξε αυτό το αυγό!

Συγκεκριμένα:

Πως να ρυθμίσετε τα χρέη στο δημόσιο - Η τελική διάταξη

Διαγραφή προσαυξήσεων από 25% έως 50% προβλέπει η τελική ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο. Η τελική διάταξη, την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη στη συνέχεια προβλέπει ότι οι οφειλές θα τοκίζονται με επιτόκιο 8,75%.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα έως το τέλος Ιουνίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους καθώς από 01/07/2013 και μετά, απαγορεύεται κάθε ρύθμιση. Οι νέες οφειλές θα ρυθμίζονται το πολύ σε 12 δόσεις ενώ ο δανειολήπτης θα πρέπει να αποδεικνύει ότι τα χρέη προέρχονται από έκτακτη αιτία προκειμένου να ζητήσει ακόμη περισσότερες δόσεις.

Εως τις 28 Ιουνίου η απόκτηση του password για τις πανελλαδικές

Παρατείνεται έως τις 28 Ιουνίου, η προθεσμία απόκτησης κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους υποψήφιους Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου και για την υπαγωγή των υποψηφίων στις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια).

Εως τις 28 Ιουνίου η απόκτηση του password για τις πανελλαδικές
Παράλληλα, σήμερα το υπουργείο Παιδείας, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία, συγχρόνως, υπενθυμίζει το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων τόσο των Γενικών όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-04-2013


ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΡΣΙΩΝ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΩΝ ΛΩΡΙΔΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Μετά από υπόδειξη της τροχαίας και της περιφέρειας η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου Αττικής προχώρησε στην αποξήλωση των εγκάρσιων υπερυψωμένων λωρίδων οδοστρώματος που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του δήμου.

Συγκέντρωση τροφίμων έξω απο τα Σουπερ Μαρκετς του Δήμου μας



Σας γνωρίζουμε ότι το Σάββατο 27.04.13 και απο ώρα 10.00 πμ έως 17.00 μμ οι Εθελοντές του Δήμου Ηρακλείου Αττικής θα βρισκόμαστε έξω απο τα Σουπερ Μαρκετς: Βερόπουλος, Μαρινόπουλος και Λιντλ στη Λεωφ.Ηρακλείου, ΑΒ Βασιλόπουλος στη Λεωφ.Κύμης, Προμηθευτική στην οδό Στ. Καραγεώργη και στο Βερόπουλο στην οδό Κουντουριώτου για να βοηθήσουμε στη συλλογή τροφίμων, που θα διατεθούν απο το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας,
στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει μια φορά το μήνα τρόφιμα σε 400 οικογένειες.

Στη προσπάθειά μας αυτή μας συνδράμουν:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ (Γυμνάσιο)
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΑΝΕΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με
την κα Υφαντή (υπεύθυνη εθελοντισμού και επικοινωνίας)
τηλ. 6945439990
Με εκτίμηση,

ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

H τελευταία ευκαιρία για να γλιτώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ

Ένας τρόπος υπάρχει για να μην πληρώσουμε και το 2013, το χαράτσι της ΔΕΗ. Να κόψουμε εγκαίρως το ρεύμα. Εγκαίρως, σημαίνει ότι η διακοπή θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι…

24 Απριλίου 2013

Επιχορήγηση 291 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για μισθώματα ΚΕΠ

Υπεγράφη η απόφαση για την επιχορήγηση των δήμων με συνολικό ποσό 291.155,02 €. Το ποσό προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2013 και θα αξιοποιηθεί προς κάλυψη δαπανών καταβολής μισθωμάτων των κτιρίων των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Αιμορραγεί η χώρα από την "εξαγωγή εγκεφάλων" στο εξωτερικό. Έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

O Γιάννης Άγγελος Τράντος είναι στο 5ο έτος, στην Ιατρική Αθηνων. Το μέλλον για τους περισσότερους συμφοιτητές μου, λέει, είναι ανεργία ή μετανάστευση. «Θέλω να μείνω Ελλάδα, γιατί δεν νομίζω ότι μετά τις σπουδές μας το όνειρό μας είναι να γίνουμε επιστημονικοί μετανάστες. Δυστυχώς, αυτό είναι το μελλον που μας προσφέρουν»λέει ο νεαρός φοιτητής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν εξέλεξε Συμπαραστάτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Αυτή τη φορά δεν σχηματίστηκε η απαραίτητη πλειοψηφία και το Δ.Σ. δεν έφτασε σε εκλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Πασχαλινές λαμπάδες στα bazaar Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Μόλις δέκα ημέρες απομένουν ως την Ανάσταση, τη σημαντικότερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, και τα βαφτιστήρια περιμένουν με αγωνία τα καθιερωμένα δώρα των νονών. Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία λίγοι είναι εκείνοι που θα αφήσουν τα βαφτιστήρια τους παραπονεμένα και προσπαθούν να βρουν έξυπνες, ξεχωριστές, αλλά συνάμα οικονομικές λύσεις για τα πασχαλινά δώρα. 
 

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2013: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Με σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 (10.00-21.00,) το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο καταστημάτων

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαΐου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για τη περίοδο των εορτών Πάσχα 2013, έχει ως εξής:

Σταύρος Γεωργόπουλος - Το ήθος και το ύφος της εξουσίας

Φίλες και Φίλοι, η πατρίδα μας βυθίζεται σε μια πρωτοφανή ηθική και κοινωνική κρίση. Φοβάμαι ότι πρόκειται για ηθική παρακμή και σήψη. 

Η κρίση -τουλάχιστον- δεν είναι τόσο τελειωτική.
Στον οργανισμό μας, μετά από μια κρίση που φέρνει ένα κλονισμό της υγείας μας, μπορεί να έλθει μια ανάκαμψη, μια νέα ισορροπία της υγείας μας. 

23 Απριλίου 2013

Ένα χρυσό, ένα αργυρό και τρία χάλκινα στο...άθλημα των μαθηματικών

Πιστοί στη μαθηματική μας παράδοση με ρίζες από την εποχή του Πυθαγόρα, του Καραθεοδωρή, μέχρι και σήμερα μία ομάδα Ελλήνων μαθητών δικαίωσαν το ένδοξο ελληνικό παρελθον στον τομέα της συγκεκριμένης επιστήμης, κατακτώντας ένα χρυσό, ένα αργυρό, τρία χάλκινα μετάλλια και μία εύφημη μνεια. 

Σχέδιο "Αθηνα": Ποια τμήματα καταργούνται και ποια ιδρύονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Tο υπουργείο Παιδείας έστειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) την Τρίτη, τα σχέδια 36 Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν το σχέδιο "Αθηνά", που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετονομασίες Τμημάτων και Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα 22 από αυτά τα σχέδια αναφέρονται σε Πανεπιστήμια και τα 14 σε Τεχνολογικά Ιδρύματα (ΤΕΙ).

Θα ακολουθήσει η νομοτεχνική επεξεργασία η οποία θα γίνει άμεσα, καθώς οι αλλαγές θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως και προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν όσοι έχουν εισαχθεί σε τμήματα τα οποία με το σχέδιο "Αθηνά" καταργούνται, συγχωνεύονται ή μετονομάζονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους (2012-13). 

Δωρεάν ψηφιακά μαθήματα από τα ΑΕΙ

Sxoleio
«Ετοιμοι; Πάμε!». Το έναυσμα που δίνουν αυτές τις ημέρες οι καθηγητές στους κάμεραμεν για να αρχίσουν τη μαγνητοσκόπηση του μαθήματός τους, είναι το πρώτο βήμα ώστε το πανεπιστήμιο να ανοίξει ένα μεγάλο παράθυρο στην κοινωνία και το πλατύ κοινό

Πλέον, στην Ελλάδα η συντριπτική πλειονότητα των πανεπιστημίων και ΤΕΙ συμμετέχει στο πρόγραμμα των ανοιχτών ψηφιακών μαθημάτων, που θα προσφέρονται δωρεάν μέσω Διαδικτύου.

Έρχεται τσουχτερό χαράτσι για φωτοβολταϊκά σε στέγες

Έκτακτη εισφορά και για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ.
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", σε πρώτη φάση εξετάζεται εισφορά της τάξης του 10 - 15% (με δυνατότητα εξαίρεσης για όσους διαθέτουν χαμηλό εισόδημα), ώστε να ενισχυθεί ο ΛΑΓΗΕ, που παρουσιάζει σοβαρά ελλείμματα, με 30 - 35 εκατ. ευρώ ετησίως

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της Γεωργίας

Η περιπέτεια της Γεωργίας Γκιώνη (17 ετών) έληξε σήμερα το πρωί δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν από τις 8 Απριλίου 2013.