28 Φεβρουαρίου 2013

Τα 49 ονόματα των μεγαλύτερων καταθετών που ψάχνει το ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ

- Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά τα ονόματα έχουν καταθέσεις από 3 εκατ. έως 550 εκατ. ευρώ
- Την αποκάλυψη στην Προανακριτική έκανε ο Παναγιώτης Μαντούβαλος χειριστής ελέγχου της λίστας
- Η προτεραιότητα ελέγχου δόθηκε με βάση το ύψος των καταθέσεων στην HSBC
- ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ

Ο Χειριστής Ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ Παναγιώτης Μαντούβαλος αποκάλυψε στην Προανακριτική Επιτροπή τα 49 ονόματα που έχουν τις μεγαλύτερες καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ και έχουν ήδη κληθεί από τον ΣΔΟΕ για να ελεγχθούν.

Κύριοι Αρχηγοί παραιτηθείτε...κάντε το τουλάχιστον για την υστεροφημία σας και την ιστορία σας.

Κύριοι Αρχηγοί πως είναι δυνατόν να παραμένετε ασυγκίνητοι και απαθείς μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν στους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους σας;

Πως ανέχεσθε να ηγείσθε σχηματισμών και να είστε υπεύθυνοι χιλιάδων ψυχών, που είναι σε απόγνωση, που έχουν απαξιωθεί και που το ηθικό τους έχει καταρρακωθεί;

Πώς να βάψετε τα ξεθωριασμένα μαύρα ρούχα σας!

Κάποτε ήταν το αγαπημένο σας μαύρο πουκάμισο, για το οποίο μάλιστα είχατε ξοδέψει αρκετά χρήματα. Σήμερα από τις πολλές πλύσεις και τον ήλιο είναι το γκρι πουκάμισό σας, το οποίο απλά κρέμεται σε μια κρεμάστρα στη ντουλάπα σας και σε καμία περίπτωση δεν το φοράτε…Σας έχουμε τη λύση!

Η… αντιμετώπιση των χρωμάτων από άνδρες και γυναίκες!


Γνωρίζουμε όλοι ότι άντρες και γυναίκες αντιλαμβάνονται τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Ιδιαίτερα όσον αφορά στα χρώματα η διαφορά στο χαρακτηρισμό τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Το σχήμα που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό.

H ABT βάζει φωτιές με τα βελτιωμένα Audi και VW Golf

H νέα γενιά (έβδομη) του VW Golf και τα Audi RS5, R8 και A6 Avant-R είναι τα βελτιωμένα αυτοκίνητα που θα έχει στο περίπτερό της στην Γενεύη η ΑΒΤ προκαλώντας τις αισθήσεις των φίλων της αυτοκίνησης.
Ευρέως θεωρείται ως ο υπ΄ αριθμόν ένα βελτιωτής για τα αυτοκίνητα του γκρουπ VW - Audi,  στον κόσμο. Ο λόγος φυσικά για την ABT Sportsline η οποία θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την επόμενη εβδομάδα με μια συλλογή από τέσσερα νέα μοντέλα.

Υπό έλεγχο οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ από το Παρατηρητήριο Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, μετά και από την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών.

Σε περιπτώσεις απόκλισης από τους στόχους των προϋπολογισμών, η ΚΥΑ προβλέπει, μεταξύ άλλων, την υποχρεωτική υπαγωγή των ΟΤΑ σε πρόγραμμα εξυγίανσης, με εφαρμογή εκ μέρους τους διορθωτικών μέτρων, όπως περιορισμό δαπανών μισθοδοσίας, επενδύσεων και λειτουργίας τους.

Δύο ακόμη προϊόντα βρέθηκαν θετικά σε τεστ για DNA αλόγου

Δύο επιπλέον δείγματα βρέθηκαν θετικά σε τεστ DNA αλόγου ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα:

Παράταση για τα βιβλιάρια υγείας του ΙΚΑ έως τις 31 Μαρτίου

Την παράταση της ισχύος των βιβλιαρίων υγείας που λήγουν στις 28/02/2013 μέχρι τις 31/03/2013 για επίσκεψη σε γιατρούς και χορήγηση φαρμάκων, χωρίς θεώρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωσε η Διοίκηση του Ιδρύματος, λόγω της μεγάλης προσέλευσης ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Επίσης υπενθυμίζει τις οδηγίες που έχουν δοθεί επανειλημμένα για τη θεώρηση οικογενειακών βιβλιαρίων υγείας σύμφωνα με τις οποίες δεν απαιτείται θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη οικογενείας, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων ή τέκνα κάτω των 18 ετών και προσκομίζουν στις υπηρεσίες υγείας και τα δύο βιβλιάρια. (Εγκ. ΙΚΑ 78/2002, Γ.Ε Α11/45/103-2006).

Ερευνα: Οι απαισιόδοξοι ζουν περισσότερο

Κι όμως, οι οπλισμένοι με... απαισιοδοξία άνθρωποι τείνουν να ζουν περισσότερο και καλύτερα σε σχέση με εκείνους που αντιμετωπίζουν τη ζωή με χαμόγελο και αισιοδοξία, υποστηρίζει νέα έρευνα.

 

Οι ερευνητές εξέτασαν 40.000 ανθρώπους σε μια περίοδο δέκα ετών. Το συμπέρασμά τους; Οι άνθρωποι που είναι υπερβολικά αισιόδοξοι τείνουν να παίρνουν περισσότερα ρίσκα με αποτέλεσμα να πάθουν κάτι κακό μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Σε πλήρη εφαρμογή η ηλεκτρονική διασύνδεση ΙΚΑ, ΕΤΑΜ, ΟΑΕΔ, ΣΕΠΕ

Ηλεκτρονικά θα υποβάλουν από αύριο, Παρασκευή, μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τα έντυπα αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) οι εργοδότες, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σε πλήρη εφαρμογή η ηλεκτρονική διασύνδεση ΙΚΑ, ΕΤΑΜ, ΟΑΕΔ, ΣΕΠΕ
Έτσι, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή η ηλεκτρονική διασύνδεση ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ΟΑΕΔ και ΣΕΠΕ και δεν απαιτείται στο εξής η αυτοπρόσωπη παρουσία των εργοδοτών ή των εκπροσώπων τους στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ ή του ΟΑΕΔ, προκειμένου να υποβάλουν τα σχετικά έντυπα.

Έντυπα αρμοδιότητας ΣΕΠΕ είναι οι πίνακες προσωπικού, οι αναγγελίες υπερωριακής απασχόλησης και οι αιτήσεις για την έγκριση υπερωριακής απασχόλησης.

Τέλος εποχής για μια «άθικτη» τάξη

Πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, χαρακτηρίζουν την δικαστική απόφαση εις βάρος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου διεθνή μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας ότι σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής κατά την οποία η «τάξη των πολιτικών» ήταν άθικτη.

Τέλος εποχής για μια «άθικτη» τάξη
Το βρετανικό δίκτυο BBC επισημαίνει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη ποινή που έχει αποδοθεί ποτέ σε Έλληνα πολιτικό για υπόθεση διαφθοράς, ενώ τονίζει την πρόθεση του πρώην δημάρχου να ασκήσει έφεση.

Ηράκλειο Αττικής: Ηλεκτρονική διαχείριση αιτημάτων πολιτών

Από τον Οκτώβριο του 2012 στον δήμο Ηρακλείου λειτουργεί το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης αιτημάτων με σκοπό την εξασφάλιση της καλύτερης λειτουργίας των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 2.437 αιτήματα δημοτών.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να καλέσουν στο 15277 για να καταθέσουν το αίτημά τους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ'



Ανακοινώνεται η πρόσκληση υποβολής Αιτήσεων Ένταξης ωφελουμένων στο Έργο «Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους Δήμους  Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Ηρακλείου Αττικής & Λυκόβρυσης - Πεύκης» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». 
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και υλοποιείται στo πλαίσιo συνεργασίας της ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ με τους Δήμους Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας  – Χαλκηδόνος, Ηρακλείου Αττικής & Λυκόβρυσης - Πεύκης ως Συμπράττοντες Φορείς.

Οι Κοινωνικές Δομές που λειτουργούν στο πλαίσιο του Δικτύου είναι:

Παρέμβαση των εργαζομένων του Επικοινωνία 94 FM στην ΕΣΗΕΑ

Σχέδιο της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου Αττικής για λύση και εκκαθάριση της δημοτικής ραδιοφωνίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού Επικοινωνία FM με επιστολή τους προς την ΕΣΗΕΑ.

Το θέμα του ραδιοφώνου τέθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης το βράδυ της Τρίτης από Συμβούλους της Αντιπολίτευσης εν όψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης. Ωστόσο, από την πλευρά της διοίκησης δεν διατυπώθηκε ξεκάθαρα τι θα γίνει με το ραδιόφωνο με τον Δήμαρχο, κ. Παντελής Βλασσόπουλο, να δεσμεύεται πως το θέμα θα έρθει σύντομα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-03-2013


ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΠΡΩΙΝΕΣ ΟΜΙΧΛΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Πώς θα είναι το νέο επικουρικό ταμείο

Τη συγκρότηση του νέου ενιαίου επικουρικού ταμείου (ΕΤΕΑ) και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς που εντάσσονται σε αυτό, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης. 

Η δημιουργία του νέου ταμείου, έχει στόχο την απλοποίηση του πολύπλοκου και κατακερματισμένου συστήματος της επικουρικής ασφάλισης, την εφαρμογή ενιαίων ομογενοποιημένων κανόνων για το σύνολο των ασφαλισμένων και την εξάλειψη δημιουργίας ελλειμμάτων με απώτερο σκοπό τη βιωσιμότητα συνολικά του ασφαλιστικού συστήματος, προς διασφάλιση και όφελος των νέων ασφαλισμένων κυρίως, όμως, των επόμενων γενεών.

Προθεσμία μέχρι τις 6 Μαρτίου για να δώσουν οι ΟΤΑ στοιχεία για τα νομικά τους πρόσωπα

Με «εξαιρετικά επείγουσα επιστολή» του το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στείλουν μέχρι τις 6 Μαρτίου αναλυτικές καταστάσεις –ειδικούς πίνακες όπου θα αναγράφονται τα νομικά πρόσωπα που έχουν. Στόχος του υπουργείου η επικαιροποίηση της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσουν θα πρέπει να δίνουν πληροφορίες τόσο για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, όσο και για τα ιδιωτικού δικαίου.  Οι δήμοι και οι περιφέρειες αφού συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία σε έναν ενιαίο πίνακα που θα έχει τη μορφή πίνακα excel.

Κυβερνητική πρωτοβουλία για να μην καταρρεύσει το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Έστω και την ύστατη ώρα, πρέπει να βρεθούν λύσεις που να επιτρέψουν να διατηρηθεί ο μεγάλος αριθμός των ωφελουμένων από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και παράλληλα να αξιοποιηθεί το ήδη υπάρχον έμπειρο προσωπικό. 

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Νίκος Σαράντης σε παρέμβασή του στην ημερίδα του υπουργείου Εργασίας για το Πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Βοήθειας» που διαδέχεται το «Βοήθεια στο Σπίτι», ο οποίος  επέμεινε στην ανάγκη να μην αποδυναμωθεί και ακυρωθεί στην πράξη ένα Πρόγραμμα με τόσο σημαντικό κοινωνικό ρόλο, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, «πριν βρεθούμε αντιμέτωποι με τις οξύτατες αρνητικές επιπτώσεις της κατάρρευσης άλλης μιας πολύτιμης κοινωνικής δομής». 

27 Φεβρουαρίου 2013

Κάνει πρεμιέρα με 220 και 230 ίππους το νέο VW Golf GTI

Κάθε καινούργια έκδοση του VW Golf αποτελεί σημείο αναφοράς για την μικρομεσαία κατηγορία αυτοκινήτων. Το ίδιο ισχύει και για την πιό γρήγορη έκδοση του Golf, την GTI, η νέα γενιά της οποίας θα υπάρχει σε εκδόσεις με 220 και 230 άλογα.

Το νέο Golf GTI θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη εβδομάδα στην έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και αμέσως θα αρχίσει η διάθεσή του την αγορά. Μάλιστα είναι ήδη γνωστή η τιμή που θα έχει στην Γερμανία και θα είναι 28.350 ευρώ.

Η «πτήση» από τον Δήμο στη φυλακή του άλλοτε κραταιού Βασίλη Παπαγεωργόπουλου

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος πρωτοκάθισε στον δημαρχιακό θώκο πριν από 15 χρόνια, όταν η ΝΔ ποντάρισε στον «φτερωτό γιατρό» της, όπως τον διαφήμιζε, για να εξασφαλίσει στις δημοτικές εκλογές του 1998 την τριπλέτα, που επιζητούσε για συμβολικούς λόγους, σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (για δεύτερη θητεία) στην Αθήνα, ο Χρήστος Αγραπίδης στον Πειραιά και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες.

Βουλευτής επί 17 συνεχόμενα χρόνια με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, είχε καθίσει για πρώτη φορά στα βουλευτικά έδρανα το 1981. Θητείες εν πολλοίς ανέφελες, όπως και οι πρώτες του ως δήμαρχος. Αλλά η τρίτη συνεχόμενη θητεία του στον δήμο δεν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς.

Τα 10 πιο ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα του μέλλοντος

Οι ειδικοί της Fast Future Research «μαντεύουν» τις 10 θέσεις εργασίας του 2030… που θα αποφέρουν τα περισσότερα χρήματα! Μπορεί σήμερα οι νομικοί και οι τραπεζικοί να έχουν πιο γεμάτο πορτοφόλι, αλλά αργότερα θα αντικατασταθούν από αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων και διαστημικούς πιλότους.

Σε 10-20 χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό υπουργείο Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων, τα καλά αμειβόμενα επαγγέλματα προβλέπεται ότι θα είναι τα παρακάτω, όσο εξωπραγματικά και αν φαντάζουν…

Κακούργημα η λαθροϋλοτομία άνω των 10.000 ευρώ

Την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τη λαθροϋλοτομία εισαγάγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή.

Ακροδεξιά «κατήχηση» σε παιδιά έως 10 ετών ξεκίνησε η ΧΑ

Ακροδεξιά «κατήχηση» παιδιών από 6 έως 10 ετών ανέλαβε η Χρυσή Αυγή. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Διάπλαση των Παίδων» και ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο στην Αρτέμιδα Αττικής, με 20 παιδιά να συμμετέχουν ήδη στις συγκεντρώσεις.

Στόχος, η προσέλκυση και στρατολόγηση ανήλικων μαθητών. Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, που κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων για «δηλητηριασμό αθώων ψυχών» και για «σχολές του μίσους».

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Graffiti: Υποδεέστερη μορφή τέχνης ή ειλικρινής κραυγή διαμαρτυρίας στο σύγχρονο αστικό τοπίο της Αθήνας;

Ο ιδανικότερος καμβάς για να ξεδιπλώσει κάποιος τη ζωγραφική του ικανότητα δεν είναι πάντα ο κλασικός, αυτός δηλαδή που βρίσκεται στο καβαλέτο. Οτιδήποτε μπορεί να αναδείξει την έμπνευση και τη δημιουργικότητα του καλλιτέχνη είναι αποδεκτό και ενίοτε ιδιαίτερα εντυπωσιακό και επιβλητικό στην όψη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφήσαμε τα ατελιέ ή τις γκαλερί, όπου φιλοξενούνται έργα τέχνης, και βγήκαμε στους δρόμους και τους τοίχους της σύγχρονης Αθήνας για να συναντήσουμε τις δημιουργίες των καλλιτεχνών του δρόμου μέσα από μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα που μας προσφέρουν απλόχερα και εμείς τις περισσότερες φορές τα προσπερνάμε αδιάφορα… ή ακόμα χειρότερα….. αντιμετωπίζουμε υβριστικά τους δημιουργούς τους!

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών, αναλαμβάνει σειρά δράσεων με στόχο την προστασία των πολιτών και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας από την επανεμφάνιση τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας κρουσμάτων ελονοσίας και άλλων ασθενειών μεταδιδόμενων από τα κουνούπια.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αναλάβει και φέτος το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στις αστικές και γεωργικές περιοχές, στα ρέματα, στις λίμνες και όπου αλλού δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής.

1η ΜΑΡΤΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Η 1η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO). Αποτελεί ένα θεσμό με ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, καθώς οι σύγχρονες κοινωνίες εκτίθενται ολοένα και περισσότερο σε κάθε είδους κινδύνους – φυσικούς και τεχνολογικούς – λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της αστικής και βιομηχανικής ανάπτυξης.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 28-02-2013


ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Τις Δημοτικές Αρχές χτυπάει η ανεργία

Μπορεί η κοινή γνώμη να μην έχει και πολύ καλή άποψη για τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, όμως, όταν οι πολίτες έχουν πρόβλημα, στον πρώτο άνθρωπο που απευθύνονται είναι ο δήμαρχος.
Αυτό διαπιστώνεται και από το φαινόμενο να συσσωρεύονται κατά εκτατοντάδες τα αιτήματα στα γραφεία των δημάρχων για να εύρεση εργασίας.

Ισόβια για Παπαγεωργόπουλο - Λεμούσια και Σαξώνη! - Οδηγούνται στην φυλακή!

- Παπαγεωργόπουλος: "Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις"
- Πρόεδρος Δικαστηρίου: "Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί"
- Οδηγούνται με χειροπέδες στις δικαστικές φυλακές Διαβατών
- Μετα την ανακοίνωση της απόφασης για ποινή ισόβιας κάθειρξης η σύζυγός του έπεσε στην αγκαλιά του και ξέσπασε σε λυγμούς
- Βουρκωμένος και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης - Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που επιβάλλεται τέτοια ποινή σε τοπικό άρχοντα
- ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Το σχέδιο "Αθηνά" απογειώνει τις βάσεις

Εκρηξη των βάσεων εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, ιδίως στα ΤΕΙ, αναμένεται να πυροδοτήσει φέτος η εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά, το οποίο επρόκειτο να κατατεθεί ενδεχομένως και αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, χωρίς τις αιχμηρότερες "γωνίες" της αρχικής εκδοχής του που είχαν αναστατώσει τους Θεσσαλονικείς, τους Πατρινούς, αλλά και τα πέντε μονοθεματικά ΑΕΙ της Αττικής.

Οι τελευταίες πληροφορίες για την έκταση των αλλαγών που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο σχέδιο Αθηνά αναφέρουν ότι η βελτιωμένη εκδοχή του περιορίζει τον αριθμό των φοιτητικών μετακινήσεων.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ




 Στον κατάμεστο χώρο του πολιτιστικού χώρου «Βίλα Στέλλα» έκοψε την πίτα του για το 2013, ο σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής «Ο Μέγας Αλέξανδρος», το πρωί της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου. 
 
Όλοι οι Ηρακλειώτες και όσοι εργάζονται στην πόλη αυτή και αντλούν την καταγωγή τους από το σύνολο των διαμερισμάτων της Μακεδονίας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος και να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους της τοπικής πολιτικής σκηνής, και όχι μόνο.
 

Άρειος Πάγος: Επίδομα παραμεθόριων περιοχών και στους ΙΔΑΧ Δημοσίου, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ

Το επίδομα προβληματικών και παραμεθόριων περιοχών που λαμβάνουν οι μόνιμοι υπάλληλοι με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, το δικαούνται και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στους ίδιους φορείς. Αυτό αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (απόφαση 3/2013),κάνοντας δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα Ιωάννη Τέντε, μετά από προσφυγή  των εργαζομένων στο «Γενικό Νοσοκομεία Κομοτηνής – Σισμανόγλειο».  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΠΗ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2013





ΚΑΠΗ ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 232 & ΕΛΑΙΩΝ
ΤΗΛ. 210-2813595



·         ΠΕΜΠΤΗ 7/3/2013
Το Ιατρικό κέντρο «ΒΙΟΤΥΠΟΣ» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου μας, επαναλαμβάνει τις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις (χοληστερίνη – τριγλυκερίδια – HDL – LDL – Αθηρωματικός δείκτης και ολικά λιπίδια) Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην   Επισκέπτρια Υγείας του ΚΑΠΗ.

·         ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/3/2013 ΩΡΑ 11.00 πμ
            Εκδήλωση-αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο χώρο του ΚΑΠΗ. Οι γυναίκες-μέλη του ΚΑΠΗ θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν γλυκίσματα στους             παρευρισκόμενους.

Ειδικό σχέδιο δράσης κατά της χρήσης αλκοόλ από μαθητές-ανήλικους

Στην εφαρμογή ειδικού σχεδίου δράσης για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων και των ανηλίκων από το αλκοόλ, προχωρά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, Κατερίνας Μάρκου και Μαρίας Ρεπούση για το κοινωνικό πρόβλημα της κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους στην Ελλάδα.

Ονόματα "φωτιά" στη λίστα Νικολούδη για μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή

Δημοσιογράφοι, εφοπλιστές, εφοπλιστές, πρώην πρόεδροι ΠΑΕ, περιφερειάρχες μεταξύ άλλων στη λίστα Νικολούδη για μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή

Γενικοί και ειδικοί γραμματείς, δημοτικές αρχές, εισηγητές επενδυτικών σχεδίων, επιβλέποντες μηχνικοί, μέλη Αρχών και επιτροπών, περιφερειάρχες, ιατροί διευθυντές ΕΣΥ, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και στελέχη ΝΠΔΔ/ΝΠΙΔ, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μέτοχοι και εταίροι ΜΜΕ μεταξύ των ονομάτων υπεράνω υποψίας στη λίστα Νικολούδη που έδειξε 335 περιπτώσεις για μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή.

Ψηφιακά πλέον οι διαγωνισμοί για κρατικές προμήθειες

Στην ετήσια περιστολή δαπανών του Δημοσίου εύρους 50 έως και 200 εκατ. ευρώ στοχεύει η εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.

Η ψηφιακή πλατφόρμα για τη διενέργεια των διαγωνισμών των κρατικών προμηθειών ξεκίνησε να λειτουργεί (www.eprocurement.gov.gr ) και χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς και ο γεν. γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας της.

Βόμβα στα εργασιακά των δήμων από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Το προσωπικό των δημοτικών επιχειρήσεων που καταργούνται μεταφέρεται στον δήμο μόνο όταν ο δήμος αναλάβει τις λειτουργίες της Δημοτικής Επιχείρησης. Με την γνωμοδότησή του το ΣΤ' Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την υπ’ αριθ. 615/2012 ομόφωνη απόφασή του έρχεται να βάλει άλλη μια βόμβα στα εργασιακά δεδομένα των δήμων.

Και αυτό διότι μετά τον Καλλικράτη δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ένας δήμος να διατηρεί μια Κοινωφελή Επιχείρηση. Τις περισσότερες φορές μάλιστα περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει όπως παλιά.

26 Φεβρουαρίου 2013

Ο «ταξίαρχος» Θεοχάρης βάζει τη μισή Ελλάδα φυλακή

Δε φτάνει που κάθε λίγο και λιγάκι κόβουν μισθούς και συντάξεις, που η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και οι έλληνες πολίτες έχουν βυθιστεί στη φτώχεια και την ανέχεια, τώρα απειλούν και με φυλακές.
 
Μία εγκύκλιος του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη θεοχάρη έχει ανάψει φωτιές. Σύμφωνα με αυτήν όσοι πολίτες χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο, και για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων.
 

Πλοηγηθείτε δωρεάν, χωρίς σύνδεση

Χρησιµοποιήστε πλήρεις χάρτες της περιοχής που θέλετε, χωρίς να χρεώνεστε 3G 
 
Οι Android συσκευές πλέον βρίσκονται στο επίκεντρο της αγοράς των smartphones, καθώς τα µοντέλα που διατίθενται από κάθε εταιρεία καλύπτουν το πλήρες φάσµα των χρηστών. Μπορεί οι εφαρµογές να έχουν ξεπεράσει επισήµως τις 250.000 [ή ανεπίσηµα να υπολογίζονται στις 420.000], αλλά το µεγαλύτερο plus στη λειτουργικότητά τους είναι η ενσωµάτωση των υπηρεσιών της Google.

Ήξερες ότι…

                                                                        3
Το μυρμίγκι μπορεί να σηκώσει 50 φορές το βάρος του ενώ να σπρώξει 30 φορές το βάρος του. !!!

Ένα παράδοξο φυτό που δεν «πεθαίνει» ποτέ!

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη πριν από 1.000 περίπου χρόνια από τους Σταυροφόρους, οι οποίοι το θεωρούσαν ιερό φυτό. Το «Ρόδο της Ιεριχούς» προέρχεται από την έρημο του Ισραήλ και της Ιορδανίας και οι ντόπιοι πιστεύουν ότι φέρνει καλοτυχία και καλή υγεία, ενώ συνδέεται έντονα και με τη χριστιανική θρησκεία.

Ανήκει στην οικογένεια Selaginella lepidophylla και είναι γνωστό και με τις ονομασίες «Φυτό της Νεκρανάστασης» ή «Ρόδο της Παναγίας» (σ.σ. Λέγεται ότι την συνόδευε στο ταξίδι της στην Αίγυπτο και «άνοιγε» μόνο για χάρη της). Πρόκειται για ένα φυτό που αντέχει σε δύσκολες συνθήκες και, μάλιστα, δεν «πεθαίνει» ποτέ!

Προσοχή! Πώς μπορεί κάποιος να εισβάλλει στον λογαριασμό σας στο Facebook

Ο ερευνητής ασφάλειας Nir Goldshlager, ανακάλυψε ένα ελάττωμα ασφάλειας στο Facebook, που του επέτρεψε να πάρει τον πλήρη έλεγχο σε οποιοδήποτε λογαριασμό του Facebook επιθυμούσε.

Το OAuth, είναι ένα ανοιχτό πρότυπο αυθεντικοποίησης που χρησιμοποιείται από το Facebook για την επικοινωνία μεταξύ των εφαρμογών με τους χρήστες του.

Ξεσκέπασε το «πάρτι» των εκατομμυρίων με μόνο όπλο το φιλότιμο

Οι επίορκοι υπάλληλοι εισέπρατταν μέχρι και 300 χιλ.ευρώ το μήνα

«Εγραψε» ατελείωτες ώρες ηλεκτρονικής παρακολούθησης, εντόπισε τα παραβατικά ίχνη που άφησαν πίσω τους οι επίορκοι υπάλληλοι, «έδεσε» την υπόθεση σε κάθε πτυχή της και ξετύλιξε το κουβάρι της μεγαλύτερης κομπίνας στην ιστορία του ΙΚΑ, η οποία στοίχισε στο Ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ. Δεν πρόκειται για την αποστολή που έφερε εις πέρας κάποιος ντετέκτιβ για λογαριασμό του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ιδρύματος της χώρας, αλλά για τις υπηρεσίες που προσέφερε στέλεχος του ΙΚΑ, το οποίο οσονούπω θα διαβεί την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να βραβευτεί γι’ αυτή του την προσφορά. Πρόκειται για μια δημόσια υπάλληλο που... δεν μοιάζει σε τίποτα με τους περισσότερους συναδέλφους της. Αγαπάει τη δουλειά της, τρέχει γι’ αυτή και το απέδειξε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο.

Οδηγίες για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο

Τι αναφέρει η εγκύκλιος που απεστάλη σε όλες τις εφορίες


Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής των φορολογούμενων σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τα δημόσιο περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη σε όλες τις εφορίες.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στον φάκελο που συνοδεύει την αίτηση για χορήγηση διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής οφειλών πρέπει να υπάρχουν:

Δημοσιογραφική έρευνα και χάρτης με τις παράνομες χωματερές

Διασκορπισμένες στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία, την Εύβοια και τη Στερεά είναι διασκορπισμένες οι 78 παράνομες χωματερές. Για αυτές τις παράνομες χωματερές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει η χώρα μας να πληρώσει ημερήσιο πρόστιμο της τάξης των 71.193 ευρω.

Διασκορπισμένες στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία, την Εύβοια και τη Στερεά είναι διασκορπισμένες οι 78 παράνομες χωματερές.
 

Volvo. Πλήρης ανανέωση για τα S60, V60 και XC60

Tα νέα S60, V60 και XC60 είναι τρία μοντέλα που έχουν δεχθεί σημαντικές αισθητικές παρεμβάσεις εξωτερικά ενώ το εσωτερικό τους περνάει σε μία νέα εποχή, αφού υιοθετούν hi-tech στοιχεία που συναντήσαμε για πρώτη φορά στο V40, όπως το πλήρως ψηφιακό TFT ταμπλό, που ο οδηγός μπορεί να διαμορφώσει τον πίνακα οργάνων όπως επιθυμεί.

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εισπρακτικές σε 7 απαντήσεις

Νέα δεδομένα στις «σχέσεις» δανειοληπτών-εισπρακτικών εταιριών επιφέρει η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, που προβλέπει την έγγραφη συγκατάθεση του δανειολήπτη προς στις τράπεζες, προκειμένου οι τελευταίες να μεταβιβάζουν τα στοιχεία των πελατών τους σε εισπρακτικές εταιρίες για να τους ενημερώνουν για τις οφειλές τους.

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση για πιθανή παρουσία κρέατος αλόγου σε κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ

Σε συνέχεια της από 17 Ιανουαρίου 2013 ενημέρωσης του ΕΦΕΤ όσον αφορά την παρουσία DNA αλόγου σε τρόφιμα που περιέχουν μοσχαρίσιο κρέας, των Δελτίων Τύπου στις 17.01.2013, 11.02.2013 και 21.02.2013, καθώς και της Σύστασης την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε στις 19.02.2013 αναφορικά με την υλοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συντονισμένου προγράμματος ελέγχου με σκοπό να διαγνωστεί η συχνότητα δόλιων πρακτικών στην εμπορία ορισμένων τροφίμων, ο ΕΦΕΤ πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό για τα ακόλουθα:

«Διαχείριση σχολικής Βίας: Εσύ που τα βλέπεις, κάνε τη διαφορά, μίλα τώρα, στο δάσκαλο σου, στο γονιό σου»

Μετά από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και των γονέων του 2ου & 11ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής, την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον ψυχολόγο και στέλεχος του «Χαμόγελου του παιδιού» Στέφανο Αλεβίζο, με θέμα: «Διαχείριση σχολικής Βίας: 

Γιατί ελαιόλαδο και μάλιστα έξτρα παρθένο;

Ζούμε σε μια φτωχή χώρα που είναι όμως ευλογημένη. Σε κάθε σχεδόν περιοχή της Ελλάδας υπάρχουν αυτά τα όμορφα ιερά, αιωνόβια «ασημένια» δέντρα , οι ελιές από τις οποίες παράγεται ο «υγρός χρυσός», όπως αποκαλούσε ο Όμηρος το ελαιόλαδο. 

Ειδικά σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο που ζούμε πρέπει να προασπίσουμε την Υγεία μας και να τη φροντίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Κάτι πολύ σημαντικό που περνάει εκτός από το στομάχι μας και από το χέρι μας είναι η διατροφή μας. Γι αυτό το λόγο δεν πρέπει να ξεχνάμε το πολύτιμο αγαθό που μας έχει χαρίσει η φύση, το ελαιόλαδο. Αλλά ας δούμε γιατί είναι λοιπόν τόσο πολύτιμο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-02-2013


ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ