31 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΗ & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!


Κλήρωση πρωτοχρονιάτικου λαχείου-Δείτε τους τυχερούς αριθμούς

       

Δείτε τους αριθμούς που κερδίζουν στο Πρωτοχρονιάτικο Κρατικό Λαχείο 2013 στην κλήρωση που έγινε στις 31.12.2012. Σε καλή μεριά!

Στις 31 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το πρωτοχρονιάτικο κρατικό λαχείο 2013.

Ο πρώτος αριθμός για το πρωτοχρονιάτικο κρατικό λαχείο 2013 είναι ο...

Ορεινή Ναυπακτία: Ψηλά στα Κράβαρα

Χωριά βυθισμένα στα έλατα. Ολόγυρα βουνά, ρεματιές, ποτάμια... Ενα τοπίο έτσι κι αλλιώς απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που... απογειώνεται μόλις τα χιόνια πέσουν, σκεπάσουν τις στέγες και στολίσουν το σκηνικό με τα δώρα του χειμώνα!

Tα παράλια του Κορινθιακού Κόλπου δεν απέχουν παρά μόλις 40 χιλιόμετρα από τον ατίθασο ορεινό κόσμο της Ναυπακτίας. Μικρή απόσταση θα έλεγε κανείς με πρώτη σκέψη, ικανή όμως να σου φέρει τα πάνω-κάτω, καθώς από το ήπιο κλίμα της ακτογραμμής μπορείς να βρεθείς μεμιάς στο ξέσπασμα του δριμύτερου χειμώνα! Χιονισμένες πλαγιές, χωριά που κρέμονται πάνω από χαράδρες, γάργαρα ποτάμια και συννεφιασμένες ακρώρειες συνθέτουν το σκηνικό αυτού του ιδιαίτερου τόπου εδώ, στα βουνά της Ναυπακτίας.

Τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο το 2012

Στιγμές που πέρασαν και μας συγκλόνισαν, που μας έκαναν να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό, που μας έδωσαν γροθιά στο στομάχι. Πολλά έγιναν στον κόσμο το 2012.

Ο εμφύλιος στη Συρία που κανείς δεν ενδιαφέρεται να τελειώσει. Το ναυάριο του Costa Concordia ανοιχτά της Φλωρεντίας. Οι εκλογές σε Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες, οι αιματηρές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες με πιο πρόσφατη εκείνη στο σχολείο Sandy Hook του Κονέκτικατ.

Το κλάμα του Μπαράκ Ομπάμα για τα θύματα του Νιούταουν, αλλά και τα δάκρυά του μετά την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ. Μια εκλογική νίκη "ανάγκασε" και τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κλάψει. Μόνο ο Φρανσουά Ολάντ έμεινε ψύχραιμος...

Πολλά συνέβησαν μέσα στο 2012. Ο κόσμος δεν είναι ίδιος. Όπως δε θα είναι και στις 31.12.2013...

Δελτίο Τύπου Δήμου Ηρακλείου - Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης με γκολ και τρίποντα

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με τα σωματεία μπάσκετ της πόλης Α.Σ.ΤΥΦΩΝ & Ο.Φ.Η.Η. το 1ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Χριστουγέννων. 

Οι αγώνες που διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΧΑΡΑ ΚΑΡΥΑΜΗ» στις 29 & 30 Δεκεμβρίου 2012 συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου που απόλαυσε πλούσιο αθλητικό θέαμα αλλά και συνέβαλε ενεργά στην επίτευξη του σκοπού του τουρνουά που ήταν η συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας. 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε:

ΜΚΟ - φούσκες!

Νέο κρούσμα με ΜΚΟ-φούσκες, απειλεί να τινάξει στον αέρα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ύψους 188 εκατ. ευρώ καθώς δεκάδες από τους 125 φορείς που πήραν έγκριση για να προσλάβουν ανέργους, σήμερα δεν έχουν ασφαλιστική, και φορολογική ενημερότητα για να τους πληρώσουν!!!

Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί (188 εκατ. ευρώ με κοινοτική συμμετοχή) αλλά δεν μπορούν να τα απορροφήσουν οι φορείς στους οποίους ανατέθηκε η υλοποίηση 1.300 έργων κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους της χώρας.

Το χειρότερο είναι πως χιλιάδες από τους συνολικά 56.700 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν μέσω ΜΚΟ για κοινωφελή εργασία σε Δήμους, παραμένουν απλήρωτοι για διάστημα που υπερβαίνει τους 3 μήνες!

Θέσεις εργασίας στα παιδικά χωριά SOS


Αυτό το άρθρο δεν θα ασχοληθεί με εργαζόμενες μητέρες, αλλά με γυναίκες που μπορούν να εργαστούν ως μητέρες.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης, βλέποντας να αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός κάνει έκκληση για πλήρη απασχόληση ζευγαριών και μαμάδων που θα αφιερωθούν στη φροντίδα και την ανατροφή αυτών των παιδιών.

Η πρόταση-καταπέλτης κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου

Τι λένε οι εισαγγελείς, κατηγορείται για νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος

Την άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος με ταυτόχρονη βλάβη σε βάρος του Δημοσίου, ζητούν οι βουλευτές από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης που υπογράφουν την πρόταση για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Παράλληλα, τα τρία κόμματα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν και άλλες, εκτός Βουλής, διαδικασίες προκειμένου ο κ. Παπακωνσταντίνου να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη με το κοινό ποινικό δίκαιο και όχι με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ-1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2013

                                                               Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η   1η
Προς τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

ΘΕΜΑ:Πρόσκληση προς τα τακτικά  μέλη Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.


Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα Στέλιου Καραγιώργη 2 στις 6-1-2013 ημέρα  ΚΥΡΙΑΚΗ και ώρα 12:00 π.μ  ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν.3852/2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ποιοι δικαιούνται φθηνό ρεύμα

Διέξοδος για χιλιάδες νοικοκυριά τα Κοινωνικά Τιμολόγια της ΔΕΗ

Οι επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος θα επιφέρουν νέες μεγάλες επιβαρύνσεις στου καταναλωτές.

Ωστόσο, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αναμένεται να διευρύνει τις προϋποθέσεις υπαγωγής των καταναλωτών στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και να δώσει έτσι ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Με τα Κοινωνικά Τιμολόγια της ΔΕΗ οι καταναλωτές μπορούν να κερδίσουν ονομαστική έκπτωση από 10% έως και 20% στον λογαριασμό του ηλεκτρικού, εφόσον η κατανάλωση είναι εντός του προκαθορισμένου, από το υπουργείο Περιβάλλοντος πλαισίου.

Παράταση έως τις 8 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων

Μία εβδομάδα παράταση έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για να προμηθευτούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013.

Μάλιστα η παράταση που δόθηκε μέχρι τις 8 Ιανουαρίου θα ισχύσει και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι θέλουν να τα ακινητοποιήσουν και σκοπεύουν να καταθέσουν τις πινακίδες στις εφορίες

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων

Απο τις αρχές του 2013 θα είναι διαθέσιμο προς χρήση,το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου, του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης, οι δημότες και οι επισκέπτες της θα έχουν πρόσβαση σε 60 κοινόχρηστα ποδήλατα, τα οποία θα είναι κατανεμημένα σε πέντε σταθμούς ενοικίασης.

Πιο συγκεκριμένα, στο Μοσχάτο θα βρίσκονται:

Αυτές είναι οι 40 αλλαγές στο Νέο Φορολογικό

Σαράντα αλλαγές στη φορολογία έρχονται μέσα στο 2013, οι οποίες θα προκαλέσουν σημαντική αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης για τους περισσότερους από τους 5,6 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Από το 2013 καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και σχεδόν το σύνολο των εκπιπτόμενων δαπανών – παραμένουν μόνο ιατρικά, διατροφή πρώην συζύγων και δωρεές. Η κυβέρνηση για να μετριάσει τις αντιδράσεις δίνει έκπτωση 2.100 ευρώ και για εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ, η οποία όμως δεν αντισταθμίζει τις απώλειες από τις φοροαπαλλαγές που χάνονται.

Με το φορολογικό νομοσχέδιο επιδιώκονται έσοδα 2,307 δισ. ευρώ μέχρι το 2016, εκ των οποίων 515 εκατ. θα εισπραχθούν το 2013, 1.991 εκατ. το 2014 και 2.142 εκατ. το 2015.

Ειδικότερα οι 40 φορολογικές αλλαγές, που θα ισχύσουν από το 2013 είναι οι εξής:

«Ενδείξεις ενοχής» του Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με την πρόταση για Προανακριτική

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την έρευνα εις βάρος του Γ.Παπακωνσταντίνου σχετικά με την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.
Ήδη, συντάσσεται το κείμενο της κυβερνητικής πρότασης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, το οποίο θα παραλάβουν το πρωί της Δευτέρας οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και μετά τις όποιες τροποποιήσεις, θα αρχίσει η συλλογή υπογραφών βουλευτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, το κείμενο της κυβερνητικής πρότασης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κάνει λόγο για «ενδείξεις ενοχής» του κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς «είχε τη δυνατότητα και το κίνητρο» για τη νόθευση του εγγράφου.

Ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου συνελήφθη ως μέλος σπείρας διακίνησης ναρκωτικών!

Τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.
Πρόκειται για τον προϊστάμενο του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Βόλου, έναν αστυνομικό του τμήματος Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και έναν αστυνομικό που υπηρετεί στο Αγρίνιο.

Οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν για συμμετοχή στη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών, την οποία εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

30 Δεκεμβρίου 2012

Η κλήρωση και διαλογή του ΤΖΟΚΕΡ

Δείτε αν έχετε κερδίσει

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:

Στον εισαγγελέα στέλνει τον Γιάννο η... businesswoman

Νέους, ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες φαίνεται ότι βάζει σύντομα στο κεφάλι του ο Γιάννος Παπαντωνίου, αφού τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Οικονομικών της Βουλής είναι αποφασισμένα να παραπέμψουν τον φάκελο του πρώην υπουργού στην τακτική Δικαιοσύνη με την «κατηγορία» της αναληθούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Αιτία δεν είναι άλλη απ' όσα είδαν εσχάτως το φως της δημοσιότητας γύρω από τη «λίστα Λαγκάρντ», μέσω της οποίας αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγος του κ. Παπαντωνίου Σταυρούλα Κουράκου διατηρούσε στην Ελβετία καταθέσεις, οι οποίες όμως ποτέ δεν περιελήφθησαν -αν και θα έπρεπε- στα «πόθεν έσχες» που επί χρόνια κατέθετε στη Βουλή ο πρώην υπουργός.

Ουκ αν λάβοις

Χιλιάδες φορολογούμενοι στα γκισέ των εφοριών επιστρέφουν τις πινακίδες των οχημάτων τους. Αντί για τέλη κυκλοφορίας, σκοπεύουν να πληρώσουν μόνο εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών!

Εκατοντάδες χιλιάδες αδυνατούν να πληρώσουν καύσιμα για τις μετακινήσεις τους αλλά και για τη θέρμανση των οικιών τους. Οι ουρές στα συσσίτια της Εκκλησίας και των δήμων μεγαλώνουν με γεωμετρική πρόοδο. Οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία είναι μεγαλύτερες από εκείνες που προβλέφθηκαν - ακόμα και στα πιο απαισιόδοξα σενάρια. Τα λουκέτα στην αγορά είναι καθημερινότητα και οι στρατιές των ανέργων πυκνώνουν.

Νομός Σερρών - Στη ράχη του Μπέλες

Το Μπέλες σαν θεόρατο τείχος ορθώνει το ανάστημά του και φράζει τον προς Βορρά ορίζοντα.
 Με την υπέροχη θέα στη λεκάνη της Κερκίνης, τον αέρα του βουνού να τρυπώνει στις γειτονιές του, την πυκνόφυτη βλάστηση να σκεπάζει τα σπίτια και τα νερά να κελαρύζουν ολόγυρα, τα Ανω Πορόια του Νομού Σερρών έχουν κάθε λόγο να καμαρώνουν για τα δώρα που τους χάρισε η φύση.

Περιδιαβαίνοντας τα ήπια παραλίμνια τοπία της Κερκίνης, θες δεν θες, το βλέμμα κάποια στιγμή θα αφήσει την ατάραχη επιφάνεια του νερού και θα περιπλανηθεί στις ακρώρειες του όρους Μπέλες που σαν ακοίμητος φύλακας ορθώνεται πάνω από τη λεκάνη του Στρυμόνα ποταμού, φράζοντας με το όγκο του τον προς Βορρά ορίζοντα.
 
Το Μπέλες σαν θεόρατο τείχος ορθώνει το ανάστημά του και φράζει τον προς Βορρά ορίζοντα.
Αυτή θα είναι και η πρώτη σου επαφή με το ιδιαίτερο αυτό βουνό της Μακεδονίας. Αν πάλι σε τρώει το «σαράκι» της περιήγησης και αποφασίσεις να ξεφύγεις λίγο από τα επίπεδα τοπία του κάμπου, τότε δεν έχεις άλλη επιλογή από το να πάρεις τις στράτες των βουνών. Ρίχνοντας μια ματιά στον χάρτη θα δεις ένα πλήθος χωριών να σκαρφαλώνουν στις δασωμένες πλαγιές του μεθοριακού βουνού προσφέροντας εφαλτήριο για ορεινές αποδράσεις.

Στο φως το «πάρτι» με τα ενοίκια που το κράτος πληρώνει για κτίρια

Του Βασίλη Σ. Κανέλλη

Aπίστευτη σπατάλη, με υπέρογκες και στις περισσότερες περιπτώσεις αδικαιολόγητες, δαπάνες παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια γύρω από τις ενοικιάσεις ακινήτων προκειμένου να στεγαστούν δημόσιες υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή που το ελληνικό δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης, με περισσότερα από 75.000 ακίνητα μεγάλης αξίας, δαπανά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μισθώνει κτίρια για υπουργεία, ανεξάρτητες αρχές, εφορίες, αστυνομικά τμήματα, περιφέρειες, δικαστήρια κ.λπ.

Κάθε μήνα βγαίνουν από τα ταμεία του κράτους πάνω από 6,8 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 82 εκατ. ευρώ το χρόνο για την ενοικίαση 2.353 ακινήτων ιδιωτών σε όλη την Ελλάδα. O κατάλογος που παρουσιάζει σήμερα η «ΗτΣ» είναι αποκαλυπτικός για την τεράστια σπατάλη εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να προχωρήσει σε εκτεταμένο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Κάποιοι λένε, όμως, ότι υπάρχουν και μεγάλα συμφέροντα ιδιωτών που ως ιδιοκτήτες ακινήτων, δε θέλουν να χάσουν τον καλύτερο και πιο… σίγουρο πελάτη, δηλαδή το δημόσιο.

Δημοσκόπηση Κάπα Research: Στο 22,6% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ

Ποσοστό 22,6% συγκεντρώνει ως προς την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία 21,5%, η Χρυσή Αυγή 9,8%, το ΠΑΣΟΚ 6,2%, το ΚΚΕ 5,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,8%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research.

Δημοσκόπηση Κάπα Research: Στο 22,6% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα ευρήματα του γκάλοπ της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 50,9% έναντι 31,6% της ΝΔ , ενώ στην πρωθυπουργική καταλληλότητα ο Αντώνης Σαμαράς έχει προβάδισμαμ έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με 46,1% έναντι 31,4%.

Καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δηλώνει το 54,5%, ενώ καθόλου ικανοποιημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση παρουσιάζεται το 49,5% των ερωτηθέντων.

Πώς ο Γ.Παπακωνσταντίνου εν μέσω Μνημονίου έδωσε 500 εκατ. ευρώ στην ομάδα Α.Ρωσσώνη

Το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214, σε ότι αφορά την τελική φάση του (νόμος Βενιζέλου για προμήθεια δύο επιπλέον Type 214 τον Σεπτέμβριο του 2010 και τροποποίηση της σύμβασης Neptune II) λαμβάνει πλέον νέες διαστάσεις, μετά την αποκάλυψη του defencenet.gr για τον ρόλο του Ανδρέα Ρωσσώνη (όπως γράφεται στο εισαγγελικό έγγραφο το όνομά του)) ή "Ροσσόνη", όπως γράφει η κάρτα του στα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού. 

VIP Χριστούγεννα στον Κορυδαλλό

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ θα μεριμνούσαν για το ρεβεγιόν με τους φίλους, η κόρη του Ακη, Αρετή, θα στόλιζε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα τρία παιδιά της, η Νότα Γαβαλά θα νοιαζόταν να λάμψει η βιτρίνα στο Κολωνάκι, ο Λάκης Γαβαλάς θα έκλεινε τραπέζι στα μπουζούκια και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης θα ταξίδευε σε αυστριακό σαλέ. Αυτά θα ήταν για όλους τους τα Χριστούγεννα του 2012, εάν ο χρόνος γύριζε πίσω.

VIP Χριστούγεννα στον Κορυδαλλό
Η αληθινή Αγια Νύχτα όμως, μέσα στα κελιά των φυλακών Κορυδαλλού, για τους «επώνυμους κρατούμενους» δεν είχε τίποτε από όλα αυτά. Είναι τα πρώτα τους Χριστούγεννα πίσω από τα κάγκελα και για τους περισσότερους το σοκ είναι πολύ ισχυρό. Από τη χρυσόσκονη... στη σκουριά, η απόσταση είναι μεγάλη και δύσβατη.

Η απαγόρευση των επισκεπτηρίων τα Χριστούγεννα έσπασε με την άφιξη στις φυλακές του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Θέλησε να συμπαρασταθεί στον φίλο του επιχειρηματία κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Εδωσε κουράγιο
Της επισκέψεως, όμως, επωφελήθηκαν όλοι οι κρατούμενοι. Τόσο ο Ακης Τσοχατζόπουλος όσο και ο Λάκης Γαβαλάς μίλησαν για λίγο μαζί του, κι εκείνος προσπάθησε να τους δώσει δύναμη, καθώς αυτές τις μέρες η ψυχολογία κάμπτεται πολύ περισσότερο και είναι σίγουρο ότι οι αναμνήσεις πονάνε.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ

Βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στο «μάτι του Κυκλώνα», μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΕΟΤ. Μπορεί να μην τους συνέδεε ποτέ βαθιά φιλία, ωστόσο μεταξύ του πρώην γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Νίκου Καραχάλιου και του ειδικού του συμβούλου Κώστα Βασιλάκου είχε αναπτυχθεί μεγάλη εμπιστοσύνη. Τόση που, σύμφωνα και με τις καταγγελίες των εργαζομένων στον Οργανισμό, είχε κάνει τον πρώην γενικό να του εμπιστευτεί «εν λευκώ» το μπλοκ των επιταγών του ΕΟΤ. Εμπιστοσύνη που φαίνεται πως δεν τίμησε τελικά ο «εξ απορρήτων» του γενικού...

Ο εξ απορρήτων έκανε μπίζνες και με τη Βίσση
Γνωρίστηκαν πριν από λίγα χρόνια σε μια κοινωνική εκδήλωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμπάθεια μεταξύ των δύο ανδρών ήταν... «ακαριαία», αφού εντόπισαν χωρίς κόπο κοινά ενδιαφέροντα. Ο Νίκος Καραχάλιος, ένας εργένης «μπον βιβέρ» με μεγάλη αγάπη στα κοσμικά κέντρα, στις ωραίες ξανθές και τις γνωστές πίστες, είχε πολλά να συζητήσει με τον Κώστα Βασιλάκο, συνιδιοκτήτη εταιρείας αθλητικών ειδών με την Αννα Βίσση και... κινούμενο ανάμεσα στους κύκλους των σελέμπριτι.

Ηταν δεδομένη
Οι κοινές τους παρέες ενίσχυσαν τη γνωριμία τους, ενώ και οι ταυτόσημες απόψεις τους για την επικοινωνία, τις καινοτομίες και τις πρωτότυπες ιδέες τούς ένωσαν ακόμη περισσότερο. Οταν ο Νίκος Καραχάλιος ανέλαβε γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, τον περασμένο Αύγουστο, η συνεργασία τους ήταν και για τους δύο μάλλον... δεδομένη.

Από τη Μύκονο στις απλωτές του ΕΟΤ

Τον πλήρη έλεγχο των λογαριασμών του ΕΟΤ επιχείρησε να έχει ο τέως γενικός γραμματέας του Οργανισμού, κ. Νίκος Καραχάλιος, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, από... τα στόματα των οποίων κρέμεται και η τύχη του!

Από τη Μύκονο στις απλωτές του ΕΟΤ
Την ίδια ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο η ΕΔΕ εντός του ΕΟΤ όσο και η εισαγγελική έρευνα, για την αναζήτηση του προσώπου που έδωσε εντολή να πάει το μπλοκ επιταγών στον ειδικό σύμβουλο Κώστα Βασιλάκο, οι υπάλληλοι με «έγγραφο-φωτιά», που αποτελεί πλέον μέρος της δικογραφίας της υπόθεσης, αποκαλύπτουν ότι ο κ. Νίκος Καραχάλιος ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να έχει ο ίδιος τον έλεγχο των extrait (κίνηση-αποκόμματα) των λογαριασμών και όχι το λογιστήριο, ως είθισται.

Το έγγραφο προς την Τράπεζα της Ελλάδος, που φέρει την υπογραφή Καραχάλιου, έχει αριθμό πρωτοκόλλου (514164, ημερομηνία 7/12/2012) και ο τίτλος του αναφέρει: «Αίτημα αποστολής των extrait όλων των λογαριασμών του Οργανισμού μας, στο γραφείο του γενικού γραμματέα ΕΟΤ».

Πρόγνωση Καιρού από 31/12 - 5/1

Επιμένουν οι βροχές στην ανατολική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα. Στα 7 μποφόρ η μέγιστη ένταση των ΒΑ ανέμων στο Αιγαίο. Παγετός το πρωί στις Β-ΒΔ ηπειρωτικές περιοχές 

Το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) αλλά και την Πρωτοχρονιά το καιρικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και οι άνεμοι πρόσκαιρα θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. 

 

 Στην υπόλοιπη Ελλάδα η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με καλύτερο καιρό, αλλά η ψύχρα θα είναι αισθητή ιδιαίτερα στις Β-ΒΔ ηπειρωτικές περιοχές. Σε ότι αφορά τη συνέχεια, από την Τετάρτη ως την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος, αν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας. 

 

Στα τέλη της εβδομάδας προβλέπεται μεταβολή του καιρού στη χώρα με βασικά χαρακτηριστικά τους ισχυρούς βοριάδες και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ  ΠΡΟΓΝΩΣΗ  ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31-12-2012

«Καλό χρόνο να’χεις»

 Του συγγραφέα Δημήτρη Καραβασίλη

Ο χρόνος αυτές τις μέρες έχει την τιμητική του.  Αλλά και την τιμή του. Και μάλιστα όσο πάει και ακριβαίνει. Επειδή λιγοστεύει.  Και ό,τι είναι σπάνιο είναι και ακριβό.

Αυτές οι διαπιστώσεις ωστόσο είναι το βραβείο ενός θαραλλέου ανθρώπου. Το να σταθείς αντιμέτωπος με τον χρόνο και να μετρηθείς μαζί του είναι κατόρθωμα. Οποιος τον κοιτάζει κατάματα, είναι σα να βλέπει το βάθος της δικής του ψυχής. Επειδή ο χρόνος κυρίως είναι θεριστής. Έρχεται τακτικά για να δρέψει τους καρπούς της δικής σου σποράς. Αλοίμονο αν βρει το χωράφι της ζωής σου χέρσο.


Παραμονή Πρωτοχρονιάς με μια μουσική παράσταση έκπληξη!

Την παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 23.00 για πρώτη χρονιά θα υποδεχτούμε το νέο χρόνο στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών, με φόντο την Ακρόπολη.

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και οι ΜΠΛΕ θα εμφανιστούν σε μία μουσική παράσταση έκπληξη υπό τη μουσική διεύθυνση του Λευτέρη Καλκάνη. Συμμετέχει ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Δημοτικό Θερμοκήπιο

Δημοτικό Θερμοκήπιο με παραγωγή 3.000 φυτών περίπου ανά βλαστική μονάδα, διαθέτει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, ενώ στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία δημοτικού λαχανόκηπου και αμπελώνα.

Όπως σημειώνεται σχετικά, τα φυτά θα διατίθενται τόσο για φυτεύσεις σε κοινόχρηστους χώρους, ελαχιστοποιώντας πλέον τη δαπάνη του  Δήμου για αγορά φυτών, όσο και για δημότες οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται φυτά για  αυλές και μπαλκόνια.

Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την διαφθορά;

Ή πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά οι ηγέτες μας και να ξεχάσουν τα παλαιοκομματικά τερτίπια ή πρέπει να αλλάξουμε ηγέτες, χωρίς πολιτικό παρελθόν

Προκειμένου να δικαιολογήσει την ταχύτατη ένταξη και χωρίς καν κάποια στοιχειώδη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, είχε δηλώσει -και μάλιστα στην αλλοδαπή- ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα. Είναι ο συνήθης τρόπος δικαιολογίας με μετάθεση των ευθυνών σε άλλους, και μάλιστα με αγενέστατο και προσβλητικό για τον λαό τρόπο.

Όχι τόσο διότι είπε μια αλήθεια -δυστυχώς-, σε ξένα Μέσα Επικοινωνίας (σοβαρό παράπτωμα για οποιονδήποτε πολιτικό, πόσο μάλλον για τον πρωθυπουργό), αλλά κυρίως επειδή ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν συναισθάνθηκε το βάρος της μεγάλης ευθύνης που φέρει, τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και μεγάλος αριθμός των συντρόφων του (και όχι μόνον αυτών φυσικά, αφού οι «διαπλεκόμενοι» δεν έχουν πολιτικό χρώμα).

Σε βαθμό κακουργήματος !



Την ώρα που, όπως δείχνουν τα πράγματα, η υπόθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου οδεύει προς το Ειδικό Δικαστήριο, μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας στη Βουλή, τα κομματικά επιτελεία, ιδιαιτέρως δε εκείνο του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να συνδέσουν τις ψηφίδες που θα αποκαλύψουν την αλληλουχία όσων γεγονότων καθόρισαν από το 2010 μέχρι σήμερα την πολιτική πορεία του πρώην υπουργού Οικονομικών αλλά και του ίδιου του κυβερνώντος -τότε- κόμματος.

Το άμεσο περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν κρύβει τα λόγια του, εκφράζοντας προφανώς τις απόψεις του σημερινού προέδρου του Κινήματος - ο οποίος, θέλει δεν θέλει, έχει εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην υπόθεση. Στενοί συνεργάτες του επιχειρούν να ανιχνεύσουν δύο διαφορετικά μονοπάτια, που οδηγούν στην εξιχνίαση του παρασκηνίου πίσω από τη λίστα Λαγκάρντ.

Βγάζουν στο σφυρί τα σαλέ της Αράχοβας

Γκρεμίστηκε το όνειρο που είχε χτιστεί στις χιονισμένες βουνοκορφές

«Από τα ψηλά στα χαμηλά κι από τα πολλά στα λίγα» λέει ο σοφός λαός και στην περίπτωση των κοσμικών προορισμών της Ελλάδας και των πανάκριβων ακινήτων η εικόνα που καταγράφεται είναι τουλάχιστον ζοφερή.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, τα κοσμικά κάστρα πέφτουν το ένα μετά το άλλο καθώς η οικονομική κρίση έχει «βουλιάξει» την κτηματαγορά και έχει οδηγήσει πολλούς διάσημους να αναζητούν αγοραστές για τα ακίνητα που διαθέτουν.

Αναδρομικά έρχονται οι μειώσεις σε συντάξεις

Αναδρομικά από τη σύνταξη Φεβρουαρίου θα γίνουν οι μειώσεις στις συντάξεις το νέο έτος καθώς η καταβολή τους θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου. 

Οι μειώσεις, σύμφωνα με το skai, αφορούν όλες τις συντάξεις που καταβάλλονται αθροιστικά δηλαδή κύρια και επικουρική από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, το Δημόσιο καθώς και το ΜΤΠΥ και από κάθε άλλη πηγή.

Η μείωση, γίνεται στο σύνολο της καταβαλλόμενης κύριας σύνταξης ή του αθροίσματος των κύριων συντάξεων ή αθροίσματος κύριας και επικουρικής σύνταξης ή μερίσματος που το άθροισμά τους υπερβαίνει τα 1.000,00 ευρώ κατά μήνα.

Συγκεκριμένα, οι καταβαλλόμενες μηνιαίες συντάξεις μειώνονται από 1.1.2013, ως εξής:

29 Δεκεμβρίου 2012

Η Λαγκάρντ στην Ξάνθη

Το τελευταίο που θα σκεφτόμουν θα ήταν να γράψω κάτι για το φρικτό έγκλημα της Ξάνθης. Δέχτηκα, όμως, χθες δυο μηνύματα από Ξανθιώτες. Σε απόγνωση και οι δυο.

Η Ξάνθη σήμερα μιλά μόνο για κρεμάλες, φωτιές, θανάτους και τιμωρίες. Κι όχι μόνο η Ξάνθη. Βούηξε το διαδίκτυο. Σοβαροί και ψύχραιμοι άνθρωποι, ακόμη και νομικοί, να κάνουν λόγο για θανατική ποινή. Οι πιο παρορμητικοί, να μιλούν για παράδοση του δράστη στον όχλο.

Λίγες οι φωνές που άρθρωναν λόγο για νομικό σύστημα, δικαιοσύνη κλπ. Ντροπής πράγματα τα “Ελληνάρες, τι θα λέγατε αν ο δράστης ήταν λαθρό” κι η προσπάθεια να επιδείξει κάποιος είτε την ανοχή και τη φιλία του στους “ξένους” είτε την κακώς εννοούμενη “πατριωσύνη” του.

Απίθανες αστραπές στους ουρανούς του κόσμου!

Μπορεί στον ήχο της να προκαλούνται ρίγη φόβου όμως στη θέαση της αστραπής μόνο επιφωνήματα θαυμασμού ακούγονται. Κι αυτό γιατί οι αστραπές δημιουργούν εντυπωσιακές εικόνες στον ουρανό που απαθανατίζονται από φωτογράφους για να καταδείξουν στη συνέχεια την ομορφιά ενός συνηθισμένου κατά τα άλλα φυσικού φαινομένου.

 «Ο συγχρονισμός είναι το παν στη σύλληψη μιας αστραπής, αφού χρειάζονται μόλις χιλιοστά του δευτερολέπτου για να διασχίσει τον ουρανό…», λένε οι φωτογράφοι και φωτογραφίζουν διάφορες πόλεις του κόσμου όπου οι αστραπές σχίζουν τον ουρανό, αγγίζουν διάσημα κτήρια ή καταλήγουν στη θάλασσα…

Πρόγνωση Καιρού από 30/12 - 4/1(βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές την Πρωτοχρονιά)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-12-2012

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ, ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 6 ΜΕ 8 ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.
ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Οι περικοπές «τύφλωσαν» και τα F-16!

Την ώρα που η τουρκική πολεμική αεροπορία ενισχύεται με νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 (πρόγραμμα «Peace Onyx IV»), διευρύνονται τα επιχειρησιακά προβλήματα στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Τα προβλήματα αυτά δημιουργούν κυριολεκτικά vertigo στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, καθώς έρχονται σε μια χρονική στιγμή που, σύμφωνα με την έγκυρη αγγλική εβδομαδιαία επιθεώρηση «Flight International», με βάση τα αριθμητικά δεδομένα και τα στατιστικά που εξάγονται από αυτά, η Τουρκία για το 2012-2013 αποτελεί μία από τις 10 πρώτες αεροπορικές δυνάμεις παγκοσμίως!

ΒΙΝΤΕΟ-Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε στην Ξάνθη με δράστη τον Χ.Π. και θύμα την Ζωή Δαλακλίδου έχει σίγουρα θέση στην λίστα με τα εγκλήματα που άφησαν άφωνη την ελληνική κοινή γνώμη για την σκληρότητά τους. Αναφερόμαστε στα εγκλήματα που διέπραξαν οι Παναγιώτης Φραντζής, Μανώλης Δουρής, Αντώνης Δαγλής και άλλοι.

Μήνυμα Σαμαρά: Τέλος στην ασυλία των επωνύμων και στην ατιμωρισία των ισχυρών

- Απολογισμό της χρονιάς που πέρασε κάνει ο πρωθυπουργός σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα
- Στέλνει μήνυμα μηδενικής ανοχής για "επώνυμους" και "ισχυρούς" την ώρα που ο πολιτικός κόσμος "βράζει" μετά τις αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ
- "Κόβουμε τα δεσμά με ό,τι μας κράταγε πίσω", γράφει ο Αντώνης Σαμαράς
- Επανεκκίνηση της οικονομίας με επενδύσεις και θέσεις εργασίας και την αποκατάσταση των αδικιών με προτεραιότητα στους αδύναμους οι στόχοι για το 2013

«Τη χρονιά που πέρασε, διαψεύσαμε τις χειρότερες προσδοκίες για την Ελλάδα. Τη χρονιά που αρχίζει θα ξεπεράσουμε τις καλύτερες προσδοκίες για την Ελλάδα και τους Έλληνες» γράφει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε άρθρο του στον Ελεύθερο Τύπο.

Μπάτε σκύλοι αλέστε το Τaxis - Έκλεψαν τα e-mails 2.000.000 ανυποψίαστων πολιτών και τα πουλούσαν σε εταιρίες

- 47χρονος Ουκρανός είχε παράνομα στην κατοχή του τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
- Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να τον βοήθησε υπάλληλος εφορίας
- Τα ψηφιακά αρχεία κατασχέθηκαν απο την αστυνομία

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 47χρονος Ουκρανός, ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, απο την πρώτη έρευνα προκύπτει πως ο 47χρονος είχε κλέψει απο το σύστημα Taxis τα e-mails 2.000.000 πολιτών τα οποία μάλιστα είχε ομαδοποιήσει και ταξινομήσει ανάλογα με το εμπορικό ενδιαφέρον και τα πουλούσε τμηματικά ή όλα μαζί σε εταιρίες. Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τον βοήθησε υπάλληλος κάποιας εφορίας.
 

Σοκ στην Ευρώπη από τα καμώματα του διεφθαρμένου Έλληνα υπουργού!

Ο πολιτικός που διέσυρε όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την στα διεθνή μέσα ενημέρωσης «διεφθαρμένη χώρα», προκαλεί έναν ακόμα διασυρμό με τις αποκαλύψεις γύρω από το πρόσωπό του οι οποίες φιλοξενούνται στα πρωτοσέλιδα  των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης.
Τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό στην Αθήνα αλλά και μεγάλη έκπληξη στις Βρυξέλλες καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θεωρούνταν όπως αναφέρεται έντιμος πολιτικός από ορισμένους Ευρωπαίους συναδέλφους του.

Ενδεικτικά, ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα:

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής - 19 Γενάρη - πόλη αντιφασιστική

Καλούμε τους δημότες:

- Να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση Αθήνα –πόλη αντιφασιστική στις 19 Ιανουαρίου με τη στήριξη συνδικάτων, ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, κοινοτήτων μεταναστών. Να διατρανώσουν την αντίθεση τους στα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και φασιστικών επιθέσεων που κλιμακώνονται επικίνδυνα, απειλώντας τις δημοκρατικές ελευθερίες και τις κατακτήσεις της κοινωνίας μας, που χρόνια τώρα έχει στείλει και έχει υποδεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.

Η περίπτωση Παπακωνσταντίνου

Ηταν αρχές του 2010, οταν το μικρό φυλάκιο που είχε στηθεί μπροστά σε μια διπλοκατοικία σ' ενα μικρό δρόμο του Χολαργού, αποσυρόταν απο ενα γερανό. Οπως εμαθα αργότερα, μεταφέρθηκε καπου στην Εκάλη για να στηθεί εξω απο την νεα κατοικία του Γ.Παπακωνσταντίνου.

Κάποια εφημερίδα, αναφέρθηκε με υπαινιγμό στην μετακόμιση του ήδη πανίσχυρου υπουργού Οικονομικών προς το προάστιο σύμβολο του νεοελληνικού πλουτισμού. Η απάντησή του Παπακωνσταντίνου, ήταν ιδιαίτερα απογοητευτική για εναν φιλόδοξο πολιτικό που εμφανιζόταν ως εκείνος που θ' αντικαταστήσει τους φθαρμένους πολιτικούς της μεταπολίτευσης: "Λόγω οικονομικής κρίσης, βρήκα φθηνότερο ενοίκιο στην Εκάλη", είχε περίπου πει...

Φτιάξτε ράμπες στα πεζοδρόμια-Αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου Ηρακλείου, Περικλή Περδικάρη

Το γεγονός πως τα πεζοδρόμια τόσο στο Ηράκλειο Αττικής όσο και σε όμορους δήμους  δεν διασφαλίζουν την ασφαλή διέλευση των πεζών, για μια σειρά λόγων, έχει επισημανθεί σε πλήθος ρεπορτάζ της εφημερίδας μας όλα αυτά τα χρόνια.

Παρέμβαση για το θέμα έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Περικλή Περδικάρη με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρίες.

Στις 6 Ιανουρίου η εκλογή προεδρείων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 41/71351/14.12.2010 την Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013 τα δημοτικά συμβούλια συνέρχονται, ύστερα από πρόσκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικά για την δημοτική περίοδο 2011- 2014 η θητεία των μελών του Προεδρείου είναι διετής, η δε δεύτερη διετία της θητείας λήγει την 31η Αυγούστου 2014.

Στην πρώτη συνεδρίαση, στην οποία προεδρεύει ο σύμβουλος που συγκάλεσε το συμβούλιο, το σώμα εκλέγει, χωριστά και με μυστική ψηφοφορία, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του. Ο πρόεδρος προτείνεται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό, ο αντιπρόεδρος προτείνεται από τη μείζονα παράταξη της μειοψηφίας και ο γραμματέας από τις λοιπές παρατάξεις της μειοψηφίας και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν προτείνεται από την παράταξη της πλειοψηφίας. Ο σύμβουλος που προεδρεύει αναθέτει τα καθήκοντα του ειδικού γραμματέα του συμβουλίου σε έναν από τους υπαλλήλους του δήμου. (παρ.1 άρθρο 64 Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 τεύχος Α’)

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PROGRESS: Αναζητούνται πρωτότυπες ιδέες για απασχόληση

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους οι ενδιαφερόμενοι φορείς προκειμένου να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα   PROGRESS το οποίο αφορά στον  κοινωνικό πειραματισμό. Στόχος του προγράμματος είναι να εξασφαλίσει χρηματική ενίσχυση για την επίτευξη συγκεκριμένων σκοπών στον τομέα της απασχόλησης και των κοινωνικών υποθέσεων.

28 Δεκεμβρίου 2012

Στοιχεία απογραφής πληθυσμού – κατοικιών έτους 2011.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την απογραφή η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τον μόνιμο πληθυσμό της χώρας.

10.815.197 άτομα μένουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με βάση τα στοιχεία της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών το 2011.

Τα ισόβια να είναι ισόβια

Η φράση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ισόβια κάθειρξη, που πρέπει να σημαίνει ισόβιο εγκλεισμό, ελέχθη σε διαφορετικές περιστάσεις και συνθήκες. Είχε να κάνει με την υπόθεση των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου.

Ωστόσο, σήμερα ξαναγίνεται επίκαιρη λόγω του κύματος της φριχτής εγκληματικότητας που σαρώνει όλες τις γωνιές της επικράτειας. Ο ασύλληπτα σαδιστικός τρόπος που μαρτύρησε η νεαρή γυναίκα στην Ξάνθη, ο βιασμός, ο βασανισμός και η πυρπόληση του ανυπεράσπιστου κορμιού της κάτω από το σπίτι των γονιών της έχουν αφήσει άφωνη την ελληνική κοινωνία.

Stern: Μια χούφτα πανίσχυρα τζάκια διοικούν την Ελλάδα. Ποιούς κατονομάζει


stern-periodiko-660

Εκτενές άρθρο για τα «πανίσχυρα οικονομικά τζάκια» περιλαμβάνει το γερμανικό περιοδικό Stern στο τεύχος που κυκλοφορεί με τίτλο «Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» και ισχυρίζεται ότι εδώ και πολλές γενιές 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα και αποκόμισαν τεράστια κέρδη.

Η επίθεση αυτή στο ελληνικό επιχειρηματικό κατεστημένο ενισχύει τα σενάρια που φέρουν τους δανειστές και την Τρόικα να βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα που οικοδομήθηκαν στη Μεταπολίτευση.

Το δημοσίευμα ξεκινάει από τον Φώτη Μπόμπολα, τον οποίο οι συντάκτες του άρθρου επισκέπτονται στο γραφείο του:

Το καλό, το κακό και το... εφιαλτικό σενάριο για τα τιμολόγια ρεύματος

Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε το ύψος των αυξήσεων να είναι το ελάχιστο δυνατό, τονίζουν στο Capital.gr κύκλοι του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν περαιτέρω πληροφορίες ή νούμερα.

Φυσικά οι πληροφορίες από το ΥΠΕΚΑ δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα «εφιαλτικά» σενάρια είχαν διαρρεύσει πριν μερικές εβδομάδες όταν είχε γίνει γνωστό ότι η ΔΕΗ ζητά αυξήσεις της τάξης του 50% στα τιμολόγια ρεύματος. Το ποσοστό αυτό (50%) έλεγε τη μισή αλήθεια χωρίς ωστόσο –για προφανείς λόγους– ουδείς να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις.